foto-links

raamdom-gr

Zondag 2 november 2014: Allerzielen

Tijdens deze dienst worden overledenen herdacht. Ieder die wil kan een kaars ontsteken.

Over de dienst, we beginnen om 11 uur
Claartje Kruijff houdt deze zondag de  overweging ‘Vasthouden en loslaten’

Terwijl wij ons van kinds af aan hebben leren hechten en liefhebben worden we door ons leven heen telkens weer geconfronteerd met allerlei vormen van eindigheid. ‘Leren loslaten’. Het is een veelgehoord mantra. Makkelijker gezegd dan gedaan. Is erdoor alle verlies en pijn heen ook winst te behalen? Lezing: Matteüs 6,24-29

DSC05600 (1)

Kleed
Ook dit jaar willen we doorgaan met het kleed voor de doden, die niet met foto en naam in het boek staan. Die misschien nooit in de Dominicus zijn geweest. Van wie misschien het graf geruimd is, van wie de as verstrooid is, of van wie we niet eens weten waar ze zijn gestorven. Het zullen geen bekende personen zijn, maar meestal de haast vergeten namen die alleen nog in ons hart leven. We tillen die naam dan even uit de vergetelheid. Ook dit jaar zal het kleed bij Allerzielen op het podium hangen. Onderaan in het donkerblauw staat de zin: ‘Ooit zal ik staan in licht’.

DSC05596

Als iedereen de naam van de betreffende persoon of personen in het wit borduurt op een donkerblauw of zwart stukje stof zullen we zorg dragen voor het netjes opbrengen daarvan, zodat elk jaar het licht in het donker krachtiger wordt. Wie niet kan borduren, wie niemand kent die dat voor hem of haar kan doen, die neemt contact op met het secretariaat. Dus: Alleen de naam, roepnaam of lievelingsnaam (het gaat om namen die niet in het boek staan), niet te groot, geen letters groter dan 3 centimeter. Doe de borduursels in een envelop in de rode zuil achterin de kerk. Dat kan tot zondag 26 oktober.