foto-links

raamdom-gr

Kerst: OPEN HUIS 2021

Beste trouwe vrijwilligers van het Open Huis,

Het Open Huis 2021 gaat niet door.

Wat hebben we uitgekeken naar een Open Huis op Eerste Kerstdag 2021! Toen bleek dat een groot evenement niet mogelijk was, hebben we een kleinere intieme bijeenkomst voorbereid. Maar eind november werd duidelijk dat  we zelfs dat moeten afzeggen door zo’n vervelend klein virus. Het is niet anders.

We hebben wel iets bedacht om toch – voor wie dat wil – even contact te hebben met Kerst. Om de DominicusAmsterdam toch even te voelen. Om de gedachten aan een groots Open Huis levend te houden.
Het heet: QRstmis en is een open uitnodiging aan alle mensen van goede wil om samen plekken, verhalen en daden van licht te maken.
– Plekken van licht zijn kerken en andere gebedshuizen die op de middag van Eerste Kerstdag open zijn, om binnen te wandelen, te zitten, te zwijgen, bidden, naar muziek te luisteren, een kaars op te steken of iemand te ontmoeten.
– Verhalen van licht zijn zeer korte verhalen (1 of twee minuten) van gewone mensen, die ze inspreken en die te beluisteren zijn. Via de website, maar ook op andere plaatsen waar mensen een verhaal doorgeven via een QR-code. Je kunt de verhalen horen op je mobiele telefoon.
– Daden van licht is de uitnodiging om eens te denken wie je sinds corona weinig hebt gezien, wie er in de schaduw is geraakt. Reik eens uit naar elkaar! En deel (als je wilt) iets van de ontmoeting via sociale media, met de hashtag #QRstmis.

Doe je mee? Er zijn al verschillende Amsterdamse kerken betrokken, maar wat ons betreft mag dit als een golf van kleine lichtjes door heel Nederland gaan.
Kijk op de website www.qrstmis.nl, scan of deel de QR-code, en deel en vier met ons #QRstmis


Als u nog vragen heeft over het Open Huis kunt u mailen naar: openhuis@dominicusamsterdam.nl

Voor een sfeerimpressie kunt u fotoverslagen van het Open Huis, geschoten door Sodis Vita, van de afgelopen jaren bekijken.

Met Kerstmis 2020 was het door het rondwarende coronavirus helaas niet verantwoord om een Open Huis te organiseren. Wel heeft de Werkgroep Open Huis op bescheiden schaal iets willen doen voor dak- en thuislozen. Sodis Vita was erbij.
Klik op 2020 om de foto’s van het alternatieve “Open Huis 2020” te bekijken.
Klik op 2019 om de foto’s van het Open Huis 2019 ( het 50e Open Huis!) te bekijken.
Klik op 2018 om de foto’s van het Open Huis 2018 te bekijken.
Klik op 2017 om de foto’s van het Open Huis 2017 te bekijken.
Klik op 2016 om de foto’s van het Open Huis 2016 te bekijken.
Klik op 2015/2014/2013 om de foto’s van eerdere jaren te bekijken.

Bijdrage

Wilt u een financiële bijdrage doen aan het Open Huis volgend jaar?
Dan kan dit door een bedrag over te maken naar:
Open Huis Dominicuskerk, NL37 INGB 0004 8850 50  o.v.v.  ‘Open Huis 2022’.

OpenHuis2016-09 OpenHuis2016-10 OpenHuis2016-11