foto-links

raamdom-gr

0-18

Mee naar de Dominicus met je ouders? Leuk!

Dominicus Amsterdam Kerstavond 2017

De volgende tekst is alleen bedoeld voor kinderen:
Jullie hebben in de Dominicus een eigen kinderdienst. Dat is elke zondagochtend tijdens de toespraak voor de grote mensen. De leiding bedenkt steeds iets moois. Je kunt luisteren naar verhalen en soms ook naar muziek. We praten, zingen en doen spelletjes. We denken na over allerlei dingen. We maken gedichtjes en tekeningen. En we doen nog veel meer leuke dingen. Na de toespraak in de kerk kom je weer terug in de kerk. Dan mag je helpen met het uitdelen van brood en wijn.
We werken in twee groepen. De groep van 4 tot 7 jaar en de groep van 8 tot 12 jaar. Als je nog nooit bent geweest: ga eerst maar gewoon bij je vader en moeder zitten. Na het welkom en het lied daarbij, zegt de voorganger dat de kinderen nu naar hun eigen kinderdienst kunnen. Je ziet de andere kinderen dan door de kerk lopen. Loop maar met ze mee. Zij weten de weg.

Deze tekst is ook voor volwassenen:
Kinderen nemen een belangrijke plaats in binnen de viering. Tijdens de lezing en toespraak zijn zij op hun eigen manier bezig in een aparte ruimte in de pastorie. Zij staan dan onder begeleiding van vrijwilligers van de werkgroep kind. Deze vrijwilligers zijn betrokken bij totstandkoming van de viering. In de kindernevendienst proberen de begeleiders zo veel mogelijk aan te sluiten bij het thema van de dienst voor volwassenen.
Na de toespraak komen de kinderen terug in de kerk. Zij doen mee met de viering van de tafel en hebben hun eigen rol bij het uitdelen van brood en wijn.