foto-links

raamdom-gr

Werkt u mee aan het nieuwe podiumdoek?

‘’Zeventigmaal zeven bomen zullen bloeien waar wij wonen
Licht zal op het water stromen’’

Dominicus podiumkleed

schets – ( dus niet definitief!)

God is als de natuur zelf, zo beweerde Spinoza, die geloofde in een bezielde natuur, waarin God zich niet boven de dingen bevond , maar in alles aanwezig. In alle leven, in mensen, dieren en planten. In de hele materie. Wat zou het mooi zijn de natuur zichtbaar te maken in een nieuw podiumdoek. Om beter te weten hoe wijzelf verbonden zijn met dat alles. En zo ook met de Levende.

Psalm 1 vergelijkt ons met een boom aan stromend water. Wij zouden stevig moeten staan in het leven lijkt de psalm te zeggen. Waar alles stroomt, daar zouden wij goed geworteld moeten zijn om niet uit ons evenwicht te raken. Dat water zou je kunnen zeggen is de levensstroom. Maar in psalm 1 is het ook de Thora, die verzameling van boeken die de weg willen wijzen. Die vertellen over de wording van de mens en ons falen, maar ook over koershouden. Al in het eerste begin wordt het licht uitgeroepen over de duisternis, wordt land uit de zee gespaard. En de hele weg die de Thora verbeeldt koerst af op een land waar het goed leven is voor iedereen. Waar mensen tot hun recht komen en ook plant en dier hun plaats hebben.

Juut Meijer heeft ter gelegenheid van haar pensionering een aanzet gegeven tot het maken van een nieuw podiumkleed. Een gewortelde boom aan stromend water. Wij vragen u daarvoor de bladeren aan te leveren zodat dit een doek van ons allen is.

Vanaf nu tot eind november ( nou vooruit – tot iets later…) kunt u bladeren van stof in verschillende vormen mee nemen of bij het secretariaat inleveren:

  • in de maten 5 x 5 tot 20 x 20 cm in verschillende tinten groen, geel, grijs of zilver. Eventueel ook met een klein werkje of dessin of andere kleur.

En strookjes voor het water: rafelig – in verschillende tinten blauw of wit

  • stroken van 15 tot 20 cm

Op een later af te spreken werkdag in januari/februari wordt het project door een kleine groep vormgegeven.

Idee: Juut Meijer
Vormgeving en medewerking: Femke Kempkes en Katrine Prins