foto-links

raamdom-gr

Werkgroep Kind: Een groot feest

Kinderen nemen een belangrijke plaats in binnen de viering. Tijdens de lezing en toespraak zijn zij op hun eigen manier bezig in een aparte ruimte in de pastorie. Zij staan dan onder begeleiding van vrijwilligers van de werkgroep kind. Deze vrijwilligers zijn betrokken bij totstandkoming van de viering. Er wordt gewerkt in twee groepen. De groep van 4 tot 7 jaar en de groep van 8 tot 12 jaar. Als je nog nooit bent geweest: ga eerst maar gewoon bij je vader en moeder zitten. Na het welkom en het lied daarbij, zegt de voorganger dat de kinderen nu naar hun eigen kinderdienst kunnen. Je ziet de andere kinderen dan door de kerk lopen. Loop maar met ze mee. Zij weten de weg.

Een blog geschreven door Roza, een van de vrijwilligers van de werkgroep kind.

Toen ik klein was namen mijn ouders mij mee naar de dominicus. Hier ben ik ook gedoopt toen ik acht was. Ik ging altijd met veel plezier naar achteren, ik zat altijd op mijn stoel te wippen totdat de woorden ‘en voor de kinderen’ werden gezegd.

Tot ik ongeveer 15/16 was heb ik meegedaan met de activiteiten van de jongeren groep, waar ik een leuke groep vrienden aan over heb gehouden die ik op z’n minst 1 keer per jaar zie tijdens open huis.
Ik ben gek op kinderen en op een dag dacht ik waarom ga ik niet meedoen met de werkgroep kind? En toen heb ik Rebecca (die al een tijdje meedeed) een berichtje gestuurd, zo ben ik er in gerold.
Ik doe het nu 2 maanden ongeveer en ik vind het geweldig. Het kan een uitdaging zijn om iets te bedenken om te doen maar dat heb je ook wat. In de kindernevendienst proberen we zo veel mogelijk aan te sluiten bij het thema van de dienst voor volwassenen. Na de toespraak komen de kinderen terug in de kerk. Zij doen mee met de viering van de tafel en hebben hun eigen rol bij het uitdelen van brood en wijn.

De kinderen zijn over het algemeen enthousiast, grappig en ontzettend wijs. Een groot feest . Ik vind het dankbaar werk waar je kinderen toch iets kan meegeven, al is het maar meedoen in een gesprek en dan is het ook nog eens gezellig!!

Liefs Roza

Roza Scherer (19 jaar) houdt van musicals, het Open Huis en studeert Geschiedenis.