foto-links

raamdom-gr

Vrijwilligers gezocht

Klussen voor vrijwilligers

In de Dominicus kun je als vrijwilliger je hart ophalen. Meer dan 250 mensen zijn op de een of andere manier actief. Er is genoeg te doen en je bent hartelijk welkom!

De een werkt graag een langere perioden mee in een groep, bijv. schoonmaak, klussen, of koffieschenken, de ander houdt van een eenmalige inzet en helpt mee tijdens het Open Huis, het kerstfeest dat we al sinds 1969 vieren. Weer een ander zet zich in voor een van de diaconale activiteiten die vanuit de Dominicus ontplooid worden. Het kan allemaal.
Momenteel zijn er de volgende oproepen:

——————————————————————

Beleidsraad zoekt nieuwe leden

De Beleidsraad is op zoek naar twee enthousiaste mensen die het leuk vinden om mee te denken over en mee te werken aan het beleid van onze gemeente.
Jan van der Meulen stopt per 1 januari 2023 als lid van de Beleidsraad, en gezien de werkzaamheden en de noodzaak om nieuw beleid te formuleren en uit te werken zouden we graag nog een Beleidsraadlid erbij willen hebben.

Wat is er leuker en belangrijker dan lid te zijn van de Beleidsraad van de Dominicus? Niets, natuurlijk. Je helpt en ondersteunt alle prachtige initiatieven die hier in de Dominicus plaatsvinden. Of je geeft richting aan waar we met de Dominicus naar toe willen: twee heel verschillende manieren waarop je in de Beleidsraad kan gaan zitten. Beide is nodig, jouw inbreng is nodig!
Stuur je reactie naar beleidsraad@dominicusamsterdam.nl of spreek één van ons aan.
Ellen van de Geer, secretaris BR
(wie zit in de BR? Dat ziet u hier)

——————————————————————

Werkgroep Pastoraat zoekt nieuwe leden

Vanwege het vertrek van een aantal leden van de Werkgroep Pastoraat (WP) zijn we op zoek naar nieuwe mensen. De werkgroep doet drie dingen:

  • Op de eerste plaats dient de werkgroep als klankbord voor de pastores voor het pastoraat. Wat zijn nieuwe ontwikkelingen, welke problemen duiken op, welke kansen nemen we als Dominicus en welke laten we lopen?
  • Ten tweede organiseert de WP een aantal vaste, doorlopende groepen. Met daarnaast, in het voor- en najaar, een uitgebreid programma van “eenmalige” groepsactiviteiten. De WP houdt overzicht over het programma en neemt daarin een coördinerende positie in zodat de mensen die de groepen begeleiden hun werk kunnen doen.
  • Ten derde fungeert de werkgroep als een spin in het web: wat moet er praktisch gedaan worden en wie is er, binnen of buiten de werkgroep, beschikbaar om te helpen?

We vergaderen elke 4 tot 6 weken, doorgaans op maandagavond. Heb je belangstelling? Neem contact op met de voorzitter, Marleen Wijdeveld (via:  wgpastoraat@dominicusamsterdam.nl ). Wil je niet in de werkgroep, maar wil je wel af en toe een handje helpen? Ook dat kun je haar laten weten. Graag zelfs!

——————————————————————

Geluid- & beeld-technici (m/v) gezocht!

De groep technici voor beeld & geluid is op zoek naar uitbreiding.
Als geluidstechnicus zorg je voor de versterking in de kerk en het maken van een mooie geluidsmix voor de streaming. Wij zoeken kandidaten met een goed gehoor en technische affiniteit of ervaring met geluidstechniek. We streven ernaar in staat te zijn een rooster te maken waarin iedere technicus 1 keer in de vier weken aanwezig moet zijn.
Voor de beeldtechniek zoeken we mensen die ervaring hebben met videomontage op de computer. Wij gebruiken Wirecast voor het mixen van beeld en geluid waarna het uitgezonden wordt naar het internet. Je zal goed ingewerkt en begeleid worden totdat je in staat bent zelfstandig te opereren.

Contact via secretariaat@dominicusamsterdam.nl

——————————————————————-

De Kinderwerkgroep

Voor de kinderwerkgroep van de Dominicus (4-12) zijn we op zoek naar vrijwilligers! Lijkt het je leuk eens per 4 à 6 weken de kinderen te begeleiden tijdens de kindernevendienst? kan je knutselen? verhalen vertellen? muziek maken? theater spelen? Alle talenten zijn welkom!

Meer weten? Je kunt contact opnemen met Jantien Brouwer via jantien.brouwer@gmail.com.