foto-links

raamdom-gr

Verzoeknummers Westertoren

Aanstaande dinsdag, 19 mei, verzoeknummers vanaf de Westertoren

Komende week brengt de Westertoren op dinsdag tussen 12.00-13.00 uur verzoeknummer ten gehore. Nummers met een hoopvol tintje, zoals ‘I will survive’ van Aretha Franklin, ‘Don’t you worry Child’ van Swedish House Maffia of ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy.
Maar ook eigen verzoekjes zijn welkom. Met dit initiatief hopen de Protestantse Diaconie en online platform Keep the Faith Amsterdammers een hart onder de riem te steken.

We verkeren door de coronacrisis in een vreemde tijd”, legt Geert Westert van de Protestantse Diaconie het initiatief uit. “Met deze verzoeknummers willen we een klein lichtpuntje op de dag zijn.” Op vrijdag wordt er een poll geplaatst op keepthefaith/torenconcert. Tot en met zondag kun je dan stemmen op jouw favoriete nummer in de lijst. De hoogst genoteerde liedjes worden vervolgens op dinsdag 19 mei vanaf de Westertoren gespeeld. Zit jouw favoriete nummer er niet tussen? Toevoegingen en suggesties zijn altijd welkom! Westert: “Maar of je jouw nummer vanaf het carillon terug hoort hangt natuurlijk af van of de beiaardier het ook daadwerkelijk kan spelen …”.

Om de nummers te horen kun je dinsdag tussen 12.00-13.00 uur onder de Westertoren gaan staan. Maar je kunt het ‘torenconcert’ ook vanuit huis LIVE volgen via keepthefaith/torenconcert.