foto-links

raamdom-gr

‘Shadow Game’- nu te zien

Afgelopen donderdag is de bekroonde film Shadow Game in première gegaan, een even aangrijpende als verstikkende documentaire met pubers op de vlucht als onze gidsen. In deze mozaïekvertelling worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden? Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel (De Deal) verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd.

Els van Driel een Eefje Blankevoort: “Shadow Game is niet zomaar een film, maar een documentaire waarmee we echte verandering willen bewerkstelligen. We willen bijdragen aan een andere beeldvorming over jonge vluchtelingen en ervoor zorgen dat zij onderweg en in landen van aankomst beter beschermd worden. Daarom hebben we ook een impact campagne opgezet. Onderdeel hiervan is het manifest ‘Bescherm kinderen op de vlucht’ dat we samen met de jongens uit de film hebben opgesteld. We vragen jou om het manifest te ondertekenen en in je netwerk onder de aandacht te brengen. (Meer lezen? Zie o.a. dit artikel in Trouw)

Bekijk deze even ontroerende als verstikkende film en laat via sociale media weten je mening horen of wordt betrokken via: www.shadowgame.eu

In aanloop naar Wereldvluchtelingendag zullen er in heel Nederland speciale vertoningen plaatsvinden de politiek – burgemeesters, raadsleden, wethouders, gevraagd wordt het manifest te ondertekenen.. Er is wel degelijk draagvlak voor een humaner asielbeleid, dat kunnen we op lokaal niveau zichtbaar maken! 

De werkgroep Diaconie schaart zich achter het initiatief van Colet van der Ven deze film onder uw aandacht te brengen. Hij draait op dit moment in het Ketelhuis, de Balie, Kriterion en Rialto. U kunt 1 van de filmmakers horen bij de Wake voor Vluchtelingen op 17 juni (zie deze link).

Namens de de werkgroep Diakonaat,
Herman Huijmans