foto-links

raamdom-gr

Oproep begeleiding opvang Ter Apel

We kregen een dringende noodoproep van stichting INLIA*: of we tijdelijk een vluchtelingengezin kunnen helpen opvangen, dat wacht op aanmelding in Ter Apel.

In onze pastorie staat tijdelijk een appartement leeg en dus kunnen we een korte periode een gezin opvangen. We stellen het opnieuw verhuren van dit appartement uit tot 15 oktober, om ruimte te geven aan een vluchtelingengezin. Voor deze tijdelijke opvang zijn vrijwilligers nodig die het leuk en uitdagend vinden om zo nu en dan met het gezin op te trekken, hen te helpen en te begeleiden. ( NB: we hebben het nog niet over een specifiek gezin – dat is vooralsnog onbekend, we kunnen dus niets zeggen over samenstelling, leeftijd, taal of achtergrond).

We willen graag een team samenstellen met mensen die de volgende taken zouden willen vervullen:

  • Het beheren van financiën rond het verblijf van het gezin, het plannen van de begeleiding.
  • Een dagdeel doorbrengen eventueel met leuke activiteit, of uitstapje, of begeleiding bij een binnenlandse reis.
  • Helpen met boodschappen, andere benodigdheden, koken en huishoudelijke taken.
  • Bereikbaarheid in geval van nood overdag en/of ’s nachts.

We streven naar een team dat groot genoeg is, zodat iedereen 1 – 2 keer per week ingepland wordt in een rooster en niet vaker. We stemmen het rooster zo veel mogelijk af op ieders agenda.

Pastor Eva Martens zal betrokken zijn en is contactpersoon naar INLIA. De mensen van die stichting weten uit lange ervaring hoe belangrijk het is dat een groepje mensen betrokken is bij de opvang en niet alles op de schouders van 1 of 2 personen komt.

We kunnen alleen een goede opvanglocatie zijn als we genoeg mensen vinden die willen helpen. Aanmelden kan tot vrijdag a.s., 16 september, 19.00 uur. Vrijdagavond beslissen we of het door kan gaan.

Aanmelden graag per mail via: secretariaat@dominicusamsterdam.nl (graag ook gelijk aangeven wanneer u beschikbaar bent, of wanneer juist niet en waarmee u kunt helpen)

Heeft u vragen, bel Eva Martens: 06-49393935

Hartelijke groet,
Eva Martens en het secretariaat.

Ter Apel, begin sept 2022, foto © David

*INLIA staat voor Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven met Asielzoekers, zie de INLIA-website voor meer informatie.