foto-links

raamdom-gr

Open Monumentendag Amsterdam 14 & 15 september 2013

Met 50 unieke panden, een gevarieerd activiteitenprogramma en veel leuks in de avond sluit Open Monumentendag Amsterdam op 14 & 15 september het feestjaar 400 jaar grachten groots af.

Neem bijvoorbeeld Grachtenhuis Van den Santheuvel, Sobbe, Grachtenhuis Solemne en de Ambtswoning van de burgemeester. Stuk voor stuk parels aan de grachten die zelden tot nooit open
gaan voor het publiek. En dat gratis! Inhakend op het landelijke thema van Open Monumentendag en de viering van 400 jaar grachten in Amsterdam, staat het septemberweekend in het teken van ‘macht & pracht’ aan de Amsterdamse grachten. Sinds de derde uitleg in 1613 hebben vier eeuwen hun sporen achtergelaten in het bruisende hart van Amsterdam. Achter de ‘gewone’ en buitengewone Amsterdamse gevels gaan bijzondere verhalen schuil. Welvarende zeventiende-eeuwse koopmannen lieten hun woning aan het duurste stukje Herengracht bouwen, in de achttiende eeuw werd met fortuinen volgens Franse en Italiaanse maatstaven het interieur gedecoreerd en de kerkelijke bouwwoede van de negentiende eeuw liet imposante kerken herrijzen.

Beleef nog meer Amsterdamse geschiedenis met de monumentale activiteiten. Met onder andere wandelingen door de Jordaan, lezingen over het slavernijverleden en concerten is het een bomvol gevarieerd programma. Echt leuk voor kinderen zijn de jongerengidsen. In De Bazel, De Oude Kerk en de Beurs van Berlage staan zij klaar met een goed verhaal.

Ook de Dominicus Amsterdam opent haar deuren op 14 en 15 september, u bent van harte welkom!