foto-links

raamdom-gr

Open Huis zoekt coördinatoren

Wij hopen van u te horen: openhuisdominicus@gmail.com

Wilt u zich inzetten voor mensen die geen plek hebben om een veilige, warme Kerst te vieren? Vindt u het leuk daarin een leidende, coördinerende functie in aan te nemen die bovendien niet het hele jaar duurt maar maar een periode van 2 á 4 maanden? Dan bent u bij het Open Huis aan het goede adres! Met een enthousiast coördinatie-team van ongeveer 20 mensen wordt ieder jaar al vanaf oktober gestart met maandelijkse vergaderingen en beginnen de eersten al met de nodige voorbereidingen. Sommige coördinatiegebieden vergen veel voorbereiding, andere minder, maar uiteindelijk komt op Eerste Kerstdag alle energie er op een prachtig warme dag vol liefde en enthousiaste vrijwilligers én gasten tiendubbel dik uit!

Afgelopen jaar heeft een aantal mensen aangegeven te willen stoppen, maar wij streven ernaar voor iedere coördinatie tak minstens twee verantwoordelijken aan te stellen. Daarom zoeken wij op dit moment mensen bij de hieronder beschreven coördinatie onderdelen. Heeft u interesse in een van de beschreven functies of zou je meer informatie willen? Stuur dan een mail naar openhuisdominicus@gmail.com. Wij hopen van u te horen!

Centrale Coördinatie

De Centrale Coördinatie is eindverantwoordelijk voor het evenement. Communicatie is in deze functie het sleutelwoord. In de eerste maanden is die communicatie voornamelijk gericht op de rest van de coördinatoren, de koster en een aantal partijen buiten de Kerk; maar naar mate Eerste Kerstdag nadert, wordt er ook steeds meer gesproken en heen en weer gemaild met de 200 vrijwilligers die zich voor het Open Huis inzetten. Bovendien is het zaak genoeg vrijwilligers te ronselen. Dit doet de Centrale Coördinatie door middel van stukken in de Dominicuskrant, interviews met de MUG, oproepen op Facebook, de website, de Orde van Dienst: noem het maar op. Later in het proces is het indelen van vrijwilligers een belangrijk onderdeel die tot de takenlijst behoort. Tijdens het Open Huis zelf verwelkomt de Centrale Coördinatie de vrijwilligers en geeft het de grote lijnen van het evenement aan. Ook ben je tijdens het evenement als Centraal Coördinator het aanspreekpunt voor iedereen die dat nodig heeft – zoals je dat gedurende het hele proces bent. Het is een taak met ontzettend veel kanten, waarbij je schrijft, veel mensen spreekt en helpt maar ook verwonderd kan worden door prachtige initiatieven die mensen hebben. Bovendien werk je samen in een ontzettend hecht team, én je zet een geweldig mooi evenement neer waar velen de magie nog dagen van kunnen voelen!

Koffie

Wat zou het Open Huis zijn zonder koffie? Niets. Naast het feit dat veel gasten zich heerlijk opwarmen aan een stomend kopje van het een of ander, is de geur van koffie in de Kerk voor sommige vrijwilligers een grote drijfveer om drie dagen lang enthousiast mee te blijven draaien. Daarom zorgt coördinatie Koffie ervoor dat de koffie en thee voorraad voldoende strekkend is en  dat de vrijwilligers weten wat ze moeten doen als ze in de koffiehoek staan.

Keuken

Door coördinatieteam Keuken is het Open Huis ieder jaar weer verzekerd van een geweldig diner voor wel 700 mensen. Om dit te bewerkstelligen wordt er contact onderhouden met de cateraar voor het hoofdgerecht, wordt er geregeld dat een groep mensen van tevoren het toetje maakt en wordt op Eerste Kerstdag zelf een grote groep vrijwilligers begeleid bij het bereiden van het voorgerecht. Tijdens Open Huis 2018 draaien de twee heren van het Keukent coördinatie team nog mee, maar zij willen al graag mensen inwerken om komend jaar hun taken over te nemen.

Amusement

De coördinatie van het amusement gaat al vroeg van start. Er wordt vaak al vanaf september contact gezocht met muzikanten, clowns, dansers, etc. om te polsen of zij bereid zouden zijn op Eerste Kerstdag op te treden. Na al het netwerken, mailen en bellen is er dan tegen Kerst een gevarieerd, dagvullend programma in elkaar gezet en rest enkel het ontvangen van de artiesten en de samenwerking met de geluidsman. Het is een geweldige kans je communicatieve vaardigheden te laten gelden en de gasten van het Open Huis te verbluffen met een spectaculair cultureel programma!