foto-links

raamdom-gr

Onder de luifel – ﬤ

40 verhalen voor nieuwsgierigen in 40 afleveringen voor de 40dagentijd

Hoe zijn bijbel verhalen anders bedoeld dan als verhalen voor onderweg? Verhalen waarin je jezelf kunt herkennen en de wereld. Ons hele leven is erin verwoord. Goed en kwaad, leven en sterven, ons dromen, ons falen en onze realiteit. Ze kunnen over onze meest alledaagse ervaringen gaan en over wat zich wereldwijd tussen mensen afspeelt. Alles verhalenderwijs. Over ontheemd zijn en verlies, over verlangen en uitzien naar.  Over gewone dingen en de diepste crises. Zeg maar over menszijn.

In de 40dagentijd zullen we alle dagen behalve de zondag bijeenkomen rond deze verhalen voor onderweg, die we in deze tijd goed kunnen gebruiken. We zijn dan een half uur bijeen via Zoom om bekende en minder bekende verhalen aan ons voorbij te zien gaan. Om ze te beluisteren, een eenvoudige toelichting te krijgen of er zelf in binnen te gaan.  Verhalen die immers een huis vormen waar je in en uit kunt gaan, precies de betekenis van de eerste Hebreeuwse letter van het boek Genesis, de beth.

Weest allen welkom. De 40dagentijd begint op 17 februari met een viering op Aswoensdag over wat het betekent ‘’mens te zijn’’. Vanaf de volgende dag tot aan paaszaterdag gaan we dan verder met bovengenoemd programma, waarvan alle bijeenkomsten zonder aanmelding ook afzonderlijk kunnen worden bijgewoond.
Om deel te nemen – klikt u op deze zoom-link ( of kijk in de agenda)

We hopen velen van u/jullie te ontmoeten en wensen iedereen een goede 40dagentijd toe!
Jullie pastores,
Eva Martens en Juut Meijer

Luister en kijk hier naar: Vlog Juut – Onder de luifel – 40 verhalen in 40 dagen!: Klik hier


Juut Meijer is telefonisch bereikbaar op 020-7550045 en per e-mail via juutmeijer@gmail.com.
Eva Martens is bereikbaar op 06-21197916 en per e-mail via evamartens@dominicusamsterdam.nl.