foto-links

raamdom-gr

Mondkapjes in de Dominicus

Alweer enige dagen zijn de Coronacijfers dagelijks te horen op het journaal en bereiken ons van alle kanten berichten over de ernstige situatie en strengere maatregelen in de hoop een tweede lockdown te voorkomen. De gemeente Amsterdam en de landelijke overheid hebben een maximum gesteld aan de groepsgrootte van vele bijeenkomsten en ons dringend gevraagd reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken én mondkapjes te gebruiken.

Wij nemen de aanbeveling om mondkapjes te gebruiken vanaf nu dan ook over. Wij vragen u allen om voortaan, als u naar de Dominicus komt, een mondkapje mee te nemen en die te dragen als u door de ruimte beweegt: als u loopt of staat, in de kerk of pastorie, bij een dienst of activiteit.
Zit u eenmaal op uw plek dan mag het mondkapje weer af.

Er zullen mondkapjes aanwezig zijn mocht het u niet lukken die vóór deze zondag nog in huis te halen. En alle overige regels blijven natuurlijk nog steeds van kracht – hou anderhalve meter afstand, geef elkaar de ruimte, ga na afloop van de dienst of activiteit rustig maar spoedig naar buiten (wellicht dat de kosters u de komende tijd bij het verlaten van de kerk wat aanwijzingen geven).

Vooralsnog zijn de kerken uitgezonderd van de beperking op groepsgrootte – toch denken we dat het ook verstandig is voorlopig met niet meer dan ca 100 mensen bijeen te zijn in de diensten. En ook wat betreft de koorzang volgen we het dringende advies van de PKN de zanggroep te beperken.

We hopen, met vele anderen, dat deze maatregelen effect zullen hebben en dat we ze spoedig weer kunnen afzwakken – maar we realiseren ons wel dat dat zeker de eerstkomende weken niet het geval zal zijn.
Namens de Corona-werkgroep,
Frederik Lobbrecht
(dd 2/10/2020)

Meer lezen?:
– Zie de brief van burgemeester Halsema hier , uitleg rond het mondkapje hier en maatregelen van de gemeente Amsterdam hier
– Zie de oproep van de overheid over het dragen van mondkapjes hier
– Zie het advies van de PKN over koorzang hier