foto-links

raamdom-gr

Kloosterweekend voor 25 tot ca. 50 jaar: er zijn nog enkele plaatsen

Ooit in een klooster geweest? De stilte ervaren? Je dag door het ritme van de vieringen laten leiden? Getwijfeld of je het zou wagen om om 04.30 uur al eens in de kerk te zitten en te buigen voor wat groter is dan wij?

Van harte nodigen we je uit om een weekend tot verstilling te komen bij de Trappisten van de Abdij Maria Toevlucht in Zundert (Brabant, bij de Belgische grens). We hebben slechts een klein eigen programma omdat de ervaring van in-een-klooster-zijn al zoveel biedt.

Na aankomst krijgen we uitleg over de gewoontes aldaar. Ook hebben we om een gesprek gevraagd met een van de monniken over deze levensinvulling. Twee keer komen we kort bijeen voor een tekst en kleine uitwisseling. Binnen de structuur die het ritme van de vieringen biedt, is er tijd voor jezelf om te wandelen, mediteren (er is een zen-ruimte), fietsen etc. En ’s avonds is er bier uit eigen brouwerij.

Abdij Maria Toevlucht (van de Trappisten) is een mooie, sobere abdij. De maaltijden worden in stilte genuttigd en zijn vegetarisch. Er is plaats voor 10 personen (3 tweepersoons-, 4 eenpersoonskamers).
Praktisch:
De kosten bedragen € 105,= voor overnachting en maaltijden. We vragen naar vermogen een solidariteitsbijdrage, zodat de deelnamekosten voor niemand een belemmering hoeven te zijn.
Auto-vervoer regelen we in onderling overleg.

Vrijdag 20 juni (vertrek begin van de middag en/of aan het einde van de dag) tot en met zondagmiddag 22 juni 2014. Precieze tijden nog nader af te spreken.

Begeleiding door Marjanne Tamminga en Mirjam Wolthuis.