foto-links

raamdom-gr

Kloosterweekend (aanmelden tot 3 mei)

Net als vorig jaar willen we met een groep vanuit de Dominicuskerk een weekend doorbrengen in de Trappistenabdij van Zundert, Brabant. Een mooie plek om stilte en aandacht te ervaren, het ritme van de vieringen mee te maken, te wandelen, fietsen, mediteren in de Zen-ruimte, of tot rust te komen.

Het weekend is gepland van 26 t/m 28 juni 2015. Als groep zullen we elkaar tijdens het weekend een aantal keer kort treffen, bijvoorbeeld bij een Zundertbier aan het eind van de dag. Maar het gezamenlijke programma is bescheiden van opzet omdat de ervaring van in-een-klooster-zijn zelf al zoveel biedt.

Bij aankomst krijgen we uitleg over de gewoontes en dagstructuur van de Abdij. Ook kunnen we tijdens het weekend spreken met één van de monniken over het kloosterleven.

Abdij Maria Toevlucht is een mooie, sobere abdij. De maaltijden worden in stilte genuttigd en zijn vegetarisch. Er is plaats voor 21 personen in éénpersoonskamers.

De kosten bedragen € 105,= voor overnachting en maaltijden. We vragen naar vermogen een solidariteitsbijdrage, zodat de kosten voor niemand een belemmering hoeven te zijn.

We vertrekken vrijdagmiddag de 26e en gaan zondagmiddag de 28e weer naar huis. Precieze tijden en reisplannen zijn nog nader af te spreken. Zo mogelijk reizen we samen per auto.

Op vrijdagavond 12 juni is er een voorbereidende bijeenkomst in de pastorie. Dan is er tijd voor kennismaking, een eerste oriëntatie op het programma en de inhoud, verdeling kamers, organisatie heen- en terugreis etc. Tijd: 20.00 – 21.30 uur.

Begeleiding door Marjanne Tamminga en Mirjam Wolthuis.