foto-links

raamdom-gr

Kerkdienst max. 30 personen

Op 2 oktober bereikte ons het bericht dat burgemeester Halsema, als voorzitter van de veiligheidsregio Amsterdam, een dringende oproep doet aan gebedshuizen om het aantal bezoekers terug te brengen naar maximaal 30. Omdat de veiligheid en de gezondheid van onze bezoekers ons zeer aan het hart gaat, willen we – hoe jammer het ook is – aan dit advies gehoor geven. Tot nader bericht vieren we met max 30 bezoekers.

De vieringen gaan door en u kunt zoals gewoonlijk meekijken of -luisteren via onze digitale uitzending. Daarvoor kunt u de link volgen op onze Kijk&luister-pagina. Voor de kleine groep die nog een uitnodiging krijgt en naar de dienst kan en wil komen: uiteraard gelden dan de eerder afgesproken voorzorgsmaatregelen van het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje wanneer u zich beweegt door de ruimte van de Dominicus.

Dat deze maatregel nodig is, opnieuw, is een teleurstelling voor ons allen. Een viering is voor velen een baken in de week. Iets om naar uit te kijken, juist nu de spanning in de wereld stijgt en mensen, door maatregelen die direct contact beperken, weer meer op zichzelf worden teruggeworpen. Een viering op afstand meemaken, in plaats van live bijwonen, is dan gewoon niet hetzelfde.

Weet dat we dit verdriet gezamenlijk dragen. Het is een maatregel die erop gericht is erger te voorkomen. Er zijn in deze moeilijke tijd manieren om toch in contact te blijven met elkaar. We wijzen daarbij graag op de ontmoeting via zoom na de viering waarin we in overzichtelijke groepen van maximaal 10 personen met elkaar in gesprek gaan over wat ons bezighoudt en heeft geraakt in de viering. Daarnaast is het altijd mogelijk om een afspraak te maken met een van de pastores of een beroep te doen op de contactgroep. Een bezoek op 1,5 meter afstand is in de meeste gevallen nog steeds mogelijk.

In verbondenheid, juist nu, een hartelijke groet,
Eva Martens, pastor
mede namens de Coronawerkgroep

Juut Meijer is telefonisch bereikbaar op 020-7550045 en per e-mail via juutmeijer@gmail.com , Eva Martens is bereikbaar op 06-21197916 en per e-mail via evamartens@dominicusamsterdam.nl

Om een afspraak te maken met iemand van de contactgroep, neemt u contact op met Arie Kempkes, tel. 06-47452143 of 0287 – 327219 (of via Juut Meijer, pastor)

Wilt u de brief van burgemeester Halsema lezen? Klik dan hier.