foto-links

raamdom-gr

Het koor: De plaats om te zijn

Het Dominicuskoor zingt met veel vreugde en toewijding, hoewel het al een tijdje geen vaste dirigent heeft. Ruim een half jaar lang dirigeerde Michiel Rozendal en velen hoopten dat hij zou blijven. Michiel had echter andere plannen. Onder luid applaus nam hij begin januari afscheid, maar sindsdien verscheen hij al weer een paar keer. Ook Herman Rouw en Wilna Wierenga zien we op zondag en we zongen twee keer samen met het Ecclesiakoor, met Tom Löwenthal. Zo bleef de bok in het hart van de kerk meestal niet leeg.

De repetities leidt Thom Jansen alleen, vanachter de piano en het orgel. En dat gaat bijzonder goed. Met grote voortvarendheid laat hij nieuwe liederen instuderen. Zijn enthousiasme brengt hij over op de koorleden en zo wordt er elke week hard gewerkt. Natuurlijk gaat niet alles perfect, en er zouden meer mannen kunnen zijn. Thom vraagt hen soms vooraan te gaan staan, vlak bij de piano. Dan kunnen ze zich niet verschuilen achter de ruggen van de vele vrouwen. Het Ecclesiakoor heeft meer mannen en als zij er zijn genieten we van de mooie klank die alle tenoren en bassen samen voortbrengen.

Zo nu en dan zingt het koor bij uitvaarten, onlangs nog, onder leiding van Wilna, toen klonken ook liederen van het Nieuw Liedfonds. Maar het mooiste van het koorlid zijn is toch wel het zingen op donderdagavond, in een lege kerk. Het is een waar genot als je de klanken hoort naklinken vanuit de prachtige sterrenhemel van de kerk. En daarna naar de Teerketel, exclusief domein van koor, ooit nog door Thom gebouwd, die zich in een uithoek van de kerk bevindt. Daar is het gezellig. Ondertussen wacht Emile geduldig in zijn kantoor, tot de koorleden voldoende wijn gedronken hebben en alles besproken is. Zo heeft het koor twee privileges: De Teerketel en het zingen in een lege kerk. Het koor is de plaats om te zijn.
Carla van der Heijden
Nieuwe zangers zijn altijd welkom. Kom eens kennis maken op donderdagavond. Er is koffie-thee vanaf half 8 en de repetitie start om 8 uur.