foto-links

raamdom-gr

Trouwlocatie

Ja! In de Dominicus kun je trouwen

IMG_2178

Willen jullie door een van de pastores van de Dominicus getrouwd worden, dan vindt het eerste contact over de trouwdienst met hem of haar plaats. In dat geval stemmen jullie met de Dominicuspastor datum en tijd van de dienst af.
Willen jullie alleen de kerkruimte huren en regelen jullie de medewerkenden (pastor, musici e.a.) zelf? Neem dan contact op met de secretaris van de kerk.
Enkele van de overige punten op deze pagina zijn dan niet op jullie van toepassing maar wij verzoeken je toch om de informatie hieronder even goed door te nemen.  

Huwelijk 4 juni 2011

Officiële trouwlocatie Burgerlijk huwelijk

Erkende trouwlocatie voor jullie burgerlijk huwelijk
Sinds 2011 is de Dominicuskerk door de gemeente Amsterdam officieel erkend als trouwlocatie voor burgerlijk huwelijken. Dat betekent dat je je burgerlijk huwelijk en je kerkelijk huwelijk zou kunnen vieren in één ceremonie, onder één dak.

Homo of hetero?

Iedereen is van harte welkom om te trouwen in de Dominicus.
IMG_2256

Vorm en inhoud van de dienst

Met de Dominicuspastor bespreek je de vorm en de inhoud van de dienst. De pastor maakt hiervoor een afspraak met jullie voor een persoonlijk gesprek.
Met de ambtenaar van de burgerlijke stand maak je de afspraken voor het burgerlijk huwelijk.

Liturgieboekje

Voor het samenstellen, vermenigvuldigen en voorafgaand aan de dienst uitdelen van het liturgieboekje dien je zelf zorg te dragen.

Het koor

Op verzoek kan het koor van de Dominicuskerk tijdens jullie dienst optreden. Het koor staat onder leiding van Arjan van Baest en onze onze pianist/organist is Thom Jansen.  Aan de medewerking van het Dominicuskoor zijn kosten verbonden.

Geluidsversterking en geluidsopnames

Er is geluidsversterking aanwezig, evenals een cd-speler. De cd-speler accepteert zelfgebrande cd’s soms niet, het is daarom raadzaam om uw zelfgebrande cd’s ruim van tevoren te (laten) testen. Tijdens de dienst kun je gebruik maken van in totaal drie microfoons. Ook geluidsopnames zijn mogelijk. Regel dit aspect a.u.b. ruim van tevoren met de secretaris.

Catering

Aan de Dominicuspastor of aan de secretaris kun je doorgeven of er na de dienst iets te drinken moet zijn. De kerk zorgt er dan voor dat koffie, thee en vruchtensap op tijd klaarstaan en serveert deze ook uit.
Willen jullie daarnaast champagne en/of andere versnaperingen serveren, dan vragen wij jullie om daar zelf voor zorg te dragen. De firma ‘Kaasland’ die vlakbij de Dominicus is gesitueerd en die regelmatig aan de kerk levert, levert belegde broodjes e.d., mits tijdig besteld. Het adres is: Haarlemmerstraat 2, tel. (020) 422 17 15. Voor informatie over een bedrijf in de buurt van de Dominicus dat drank en glazen verzorgt, kunt u bij de secretaris terecht
.

Overige praktische zaken

  • De kerkdeur is in principe drie kwartier voorafgaand aan de dienst geopend, tenzij u dit anders regelt met de secretaris.
  • De toegang tot de kerk kan problemen opleveren, omdat de steeg waaraan de ingang van de kerk zich bevindt aan de kant van de Spuistraat is afgesloten met een paaltje. Dit paaltje kan op aanvraag tijdelijk worden verwijderd door de politie. Deze aanvraag wordt op jullie verzoek door de secretaris van de kerk ingediend.
  • Het tijdstip waarop muziekinstrumenten en andere materialen naar de kerk kunnen worden gebracht en de kerk kan worden versierd, zijn punten die met de secretaris van de kerk overlegd kunnen worden.
  • Er mag in de kerk niet worden gerookt. In verband met de delicate tegelvloer is het strooien van confetti of andere snippers niet toegestaan, ook niet buiten op de stoep. Wij vragen hiervoor begrip.
  • Wij verzoeken jullie vriendelijk de kerk schoon achter te laten.

Routebeschrijving, bereikbaarheid, parkeren

De Dominicuskerk bevindt zich aan de Spuistraat nummer 12, op loopafstand van het Centraal Station van Amsterdam. Als je vanaf het station een paar honderd meter de Spuistraat inloopt, zie je aan je rechterhand al gauw de langgerekte flank van het kerkgebouw. De ingang van de kerk bevindt zich om de hoek, in de Korte Korsjespoortsteeg. Er is parkeergelegenheid in de parkeergarage aan de Prins Hendrikkade aan de voorzijde van het Centraal Station en in de parkeergarage van het Renaissancehotel dat aan het Kattegat ligt, pal naast de kerk. Denk er echter wel aan dat de parkeertarieven in de binnenstad zeer hoog zijn (op straat is dat ongeveer € 4,50 per uur).

Tarieven

Huur kerk € 350,-* Dominicuspastor (voorgesprek en voorgaan in de dienst) en Dominicusfunctionaris (huishoudelijke en praktische zaken) € 300,- Koor, dirigent, organist € 500,- Totaal € 1150,-

* = basistarief, dit is berekend op 2,5 uur gebruik van de kerk. Als jullie deze tijd overschrijden, zijn wij genoodzaakt € 100,- extra per uur in rekening te brengen, ook als het uur niet volledig wordt benut. Wij laten het orgel of de vleugel alleen stemmen op verzoek en brengen dan de aanvullende kosten in rekening.

Contactgegevens

Secretaris: Frederik Lobbrecht
Zie verder Contact

  • De pastores zijn te bereiken via tel. (020) 622 61 71