foto-links

raamdom-gr

Fada

Kaarten kunnen besteld worden door € 10,- per kaart te storten op:

NL 45 ABNA 0435 6572 08 t.n.v. Kerkgenootschap Dominicusgemeente

De kaarten liggen dan op 24 maart bij de ingang van de kerk voor u klaar.

Fada Theatre is een professioneel theatergezelschap dat bestaat uit Syrische vluchtelingen. Oorspronkelijk bestond de groep uit acteurs die elkaar eind 2015 in de noodopvang van Alphen aan den Rijn hadden ontmoet.

De spelers, zeven amateur-acteurs en twee professionals (Ahmad al Herafi en Ramez Basheer) uit Syrië, woonden samen met meer dan 1100 anderen in een voormalige gevangenis. Tussen de celdeuren ontwikkelden Ahmad en Ramez hun indrukwekkende voorstelling. Naar een script hoefden de twee theatermakers niet lang te zoeken. Elk mens in een noodopvang heeft zijn eigen verhaal. Uiteindelijk zijn negen vluchtverhalen verwerkt in ‘Talent op de vlucht’. Inmiddels is de samenstelling van de veranderd en bestaat de groep uit louter professionals.

Een indringende voorstelling door een professioneel theatergezelschap bestaande uit vluchtelingen over vluchtelingen. Reserveert u de avond van 24 maart in de veertigdagen-tijd om deze voorstelling bij te wonen. 

talent 3

Talent op de vlucht’ is een bijzondere voorstelling. Arabisch is de voertaal, maar dankzij het expressieve spel en de boventiteling komt de boodschap van Fada duidelijk over. De voorstelling maakt indruk, emotioneert en laat de bezoeker niet zomaar los. Daarom lichten de acteurs na afloop van het spel de verhalen toe en kan het publiek hun vragen stellen.

Ahmad al Herafi en Ramez Basheer, beiden gelauwerd acteur en regisseur in Syrië, ontmoetten elkaar op hun vlucht in Turkije. Samen legden zij de rest van de reis af en kwamen uiteindelijk terecht in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Daar namen zij, na de zelfmoord van een medebewoner, het initiatief de verhalen van hun lotgenoten te verwerken tot een toneelstuk. Om een positieve bijdrage te leveren aan het beeld dat over vluchtelingen bestaat. ‘Wij zijn mensen met verhalen en dromen. We willen alleen maar een veilig bestaan. Voor onszelf en onze gezinnen’, is de boodschap.

Kaarten kunnen besteld worden door € 10,- per kaart te storten op:

NL 45 ABNA 0435 6572 08 t.n.v. Kerkgenootschap Dominicusgemeente

De kaarten liggen dan op 24 maart bij de ingang van de kerk voor u klaar.