foto-links

raamdom-gr

Workshop: Zingen met de Amsterdamse Bachvereniging

Datum/Tijd
za 16-11-2019 / 10:30 - 12:00


De Amsterdamse Bachvereniging bestaat dit jaar 50 jaar. Dit jubileum vieren we op zaterdag 16 november met een feestelijk programma.

  • 10.30 uur inloop met taart
  • 11.00 uur Muzikaal avontuur: Zingen met de Amsterdamse Bachvereniging
  • 12.00 uur einde ochtendprogramma
  • 16.00 uur Jubileumconcert 50 jaar in de Gloria

Wij grijpen dit jubileum aan om onze liefde voor het maken van muziek te delen. In de ochtend organiseren we een muzikaal avontuur voor jong en oud (van 6-106 jaar). Zangmaker Emma Rekers daagt ons uit om met klanken, mooie liedjes, klassieke muziek en improvisatie te ervaren wat samen zingen met je doet. Behalve de ABV en het publiek zijn ook een aantal andere koren en ensembles en de kinderen van de Barbaraschool (onze nieuwe repetitielocatie) bij dit evenement betrokken. Toegang is gratis (wel graag aanmelden vooraf). Neem vooral je kinderen, kleinkinderen, buren, vrienden en kennissen mee!

In de middag geven we een feestelijk jubileumconcert. Onder de muzikale leiding van dirigent Cor Brandenburg zingen wij uiteenlopende Gloria’s uit de afgelopen vijfhonderd jaar. Van Palestrina, via Monteverdi, komen we bij Bach en gaan we via Vivaldi, Haydn, Schubert en Gounod naar De Leeuw. We eindigen in de huidige tijd met een wereldpremière. Componist en koorlid Maarten van Norden heeft speciaal voor zijn Bachvereniging het seculiere ‘Gloria Musica’ gecomponeerd.

Presentator Merlijn Kerkhof leidt ons door deze muzikale tijdreis heen.

Meer informatie vind je op bachamsterdam.nl of volg ons op facebook en instagram. Kaarten voorverkoop

Meld je aan voor het ochtendprogramma via info@de-abv.nl.