foto-links

raamdom-gr

Wishful Singing presenteert nieuwe gregoriaanse cd In Mysterium

Datum/Tijd
zo 05-11-2017 / 15:00 - 16:00


Wishful Singing is een ensemble van 5 vrouwen. Ze hebben samen met Herman Finkers een CD gemaakt met de hoogtepunten uit de gregoriaanse muziek. Deze cd wordt in de Dominicus gepresenteerd.

 MD-Wishful12292_2-1024x768

 

Geïnteresseerden kunnen bij het presentatieconcert aanwezig zijn door het doen van een donatie van 50 euro op de crowdfundingspagina van Wishful Singing. Voor dit bedrag krijgen bezoekers twee gratis toegangskaarten en een gesigneerd exemplaar van de cd.

Een korte impressie: https://www.youtube.com/watch?v=C_1p6tHiVDc

Over de cd

Wishful Singing: “Vanaf het moment dat we voor het eerst met het Gregoriaans in aanraking kwamen, werden we geraakt door de magie en de eenvoud ervan. De muziek bleek ons op het lijf geschreven: ze is rijk en expressief en weet ons telkens opnieuw te verrassen. Onze liefde voor het Gregoriaans bracht ons in contact met Herman Finkers, die bekend staat om zijn bevlogenheid voor en kennis van het gregoriaanse repertoire. De samenwerking met Herman Finkers mondde uit in het project Missa in Mysterium, een Latijnse hoogmis in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal, van A tot Z gezongen en in een regie van Herman Finkers. Op kerstavond 2016 zond de KRO de Missa in Mysterium uit op televisie. De reacties daarop waren zo overweldigend dat er een vervolg moest komen: In Mysterium, een cd met hoogtepunten uit het gregoriaanse repertoire.”

Female a cappella ensemble Wishful Singing heeft in de ruim 10 jaar van haar bestaan een unieke plaats verworven in de vocale ensemblewereld. De vijf zangeressen treden veelvuldig op in gerenommeerde concertzalen in eigen land, maar ook elders in Europa, Japan, China en Amerika. Wishful Singing werkt samen met topensembles in binnen- en buitenland, maakt spraakmakende beeld- en geluidsopnames en is actief op het gebied van muziekeducatie.

Meer infomatie:  www.wishfulsinging.nl

Wishful Singing ráákt! Vijf vrouwen roepen enkel met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op. Reis mee langs liefde, hartzeer, lichtvoetigheid, weemoed en plezier. Hartveroverend!