foto-links

raamdom-gr

Westerkamerorkest speelt zeldzame romantiek en Händels Orgelconcert.

Datum/Tijd
za 10-06-2017 / 20:00 - 22:15


10-6-17 c

Het Westerkamerorkest speelt op de Tweede Symfonie van Norbert Burgmüller in de Domincuskerk in Amsterdam. Deze symfonie van de in vergetelheid geraakte componist is voor zover wij weten nooit eerder in Nederland uitgevoerd. Samen met organiste Rodyan van den Brink zal het daarnaast het Vierde Orgelconcert van Händel ten gehore brengen.

Het Westerkamerorkest heeft de hand weten te leggen op de symfonie van de Duitse componist Norbert Burgmüller. Tijdens zijn leven gold hij als aanstormend talent, en was vriend van o.a. Mendelssohn en Schumann. Een noodlottige verdrinking op 26-jarige leeftijd zorgde voor een vroegtijdig einde aan zijn carrière en is hij nu (onterecht) in vergetelheid geraakt.

Als aanvulling staat ook de treurmars van Mendelssohn op het programma die hij, geschokt door het tragische bericht van Burgmüllers overlijden schreef voor zijn begrafenis.

Organiste Rodyan van den Brink speelt daarnaast het Vierde Orgelconcert van Händel op het magistrale Adema-orgel.

Het Westerkamerorkest is het enige amateurorkest in Amsterdam West en vervult daarmee een belangrijke culturele rol. Het orkest heeft momenteel zo’n 25 leden en staat onder leiding van Taco de Vries. Naast de bekende componisten als Haydn, Mozart en Beethoven speelt het ook minder bekende componisten en probeert daarmee vergeten cultureel ergoed voor het voetlicht te brengen. Zo heeft het in 2015 werk van de Amsterdams Joodse componist Anton Berlijn voor het eerst in 150 jaar weer laten klinken. Volgend jaar bestaat het orkest 20 jaar. Voor het jubileumprogramma is er nog plek voor enthousiaste musici.

info:   www.westerkamerorkest.nl