foto-links

raamdom-gr

Voorbereidende bijeenkomst Kloosterbezoek Zundert

Datum/Tijd
zo 29-05-2016 / 12:30 - 13:30


Dit keer geen kloosterweekend maar een bezoek door de week.

Net als vorige jaren willen we met een groep vanuit de Dominicuskerk een bezoek brengen aan de Trappistenabdij van Zundert, dichtbij de Belgische grens. Een mooie plek om stilte en aandacht te ervaren, het ritme van de vieringen mee te maken, psalmen te beluisteren en mee te zingen, te wandelen, te mediteren in de Zen-ruimte en tot rust te komen. We zijn daar van 6 tot  9 juni.

Als groep zullen we elkaar tijdens deze dagen een aantal keer kort treffen, bijvoorbeeld bij een Zundertbier aan het eind van de dag. Maar het gezamenlijke programma is bescheiden van opzet omdat de ervaring van in-een-klooster-zijn zelf al zoveel biedt.

Abdij Maria Toevlucht is een mooie, sobere abdij. De maaltijden worden in stilte genuttigd en zijn vegetarisch. Er is plaats voor 9 personen tot 12 personen (als sommigen een kamer delen).

De kosten bedragen € 100,= voor overnachting en maaltijden. We vragen naar vermogen een solidariteitsbijdrage, zodat de kosten voor niemand een belemmering zijn.

We vertrekken maandag 6 juni rond de middag en gaan donderdag 9 juni na de middagmaaltijd weer naar huis. Precieze tijden en reisplannen zijn nog nader af te spreken. Zo mogelijk reizen we samen per auto.

Op zondag 29 mei na de dienst is er een voorbereidende bijeenkomst in de pastorie. Dan is er tijd voor kennismaking, een eerste oriëntatie op het programma en de inhoud, verdeling kamers, organisatie heen- en terugreis etc.

Begeleiding door Juut Meijer juutmeijer@versatel.nl en Olga Wagenaar owagenaar39@gmail.com