foto-links

raamdom-gr

Volzin-lezing door Ad Verbrugge

Datum/Tijd
za 14-01-2023 / 13:00 - 18:00


Op zaterdag 14 januari 2023 verzorgt cultuurfilosoof en schrijver Ad Verbrugge de 13e VOLZIN-lezing. Verbrugge zal in een scherpe analyse de staat van onze samenleving duiden: er is geen gemeenschappelijk goed meer, zo lijkt het. En dat ligt volgens Verbrugge mede aan de secularisering, de ontzuiling en aan de overheid die diverse vormen van leegte laat zien.
Maar mensen hebben volgens Verbrugge zelf mogelijkheden om de samenleving weer te bezielen en te begeesteren. Als hij zou moeten kiezen tussen Schriftgeleerde of profeet, kiest Verbrugge voor het laatste. Waarom? “Omdat profeten de macht aanklagen.”
De VOLZIN-lezing wordt gepresenteerd door programmamaker Annemiek Schrijver. Aanmelden en meer informatie over het programma kan via de  website van Volzin (ook voor meer informatie en de mogelijkheid om kaarten te bestellen)
Leden van de Dominicus ontvangen van VOLZIN per ticket € 5,00 korting. Voert u tijdens het bestellen de waardeboncode DOMINICUS in en dan wordt de korting vanzelf toegepast.

Programma:
13.00 uur: Inloop en muziek, boekentafel, ontmoeting met redactieleden, auteurs, journalisten en columnisten van VOLZIN.
13.30 uur: Opening door Greco Idema, hoofdredacteur en Enis Odaci, hoofd online
13.40 uur: Welkom door Annemiek Schrijver, gastvrouw
14.00 uur: 13de VOLZIN-lezing door filosoof Ad Verbrugge
14.30 uur: In gesprek met Ad Verbrugge en vragen uit de zaal
15.00 uur: Pauze en muziek, boekentafel en interactief onderdeel
15.30 uur: Bespreking resultaten interactief onderdeel door Annemiek Schrijver
16.00 uur: Bijdrage van trendwatcher Jeanneke Scholtens
16.30 uur: Column van auteur Mohammed Benzakour
16.40 uur: Muziek, samenzang en afronding
17.00 uur: Hapje en drankje, we heffen het glas op VOLZIN

Gelijk tickets kopen? klik hier