foto-links

raamdom-gr

Vocoza zingt ‘Bright Stars Singing’

Datum/Tijd
za 10-12-2022 / 20:15 - 22:30


Kamerkoor Vocoza zingt een knisperend adventsconcert waarin licht muziek wordt

Een winternacht als verse sneeuw. De stilte van een afgelegen heideveld. Kraakheldere frisheid die zich uitstrekt tot de hemel. En dan een lied gezongen zo zuiver als glas. Tintelend van alle kanten als zuiver kristal. Engelen…? Of de sterren zelf?

De ster is de ster in een nieuw vocaal programma van Kamerkoor Vocoza. De ster als baken en richtingwijzer, de ster als signaal van een nieuwe tijd, de ster als teken van hoop. Natuurlijk in de adventstijd, en zeker nu in een tijd vol oorlog, crisis en conflict.

We brengen een hoopvol en alleszins sprankelend programma met zowel moderne als klassieke koormuziek.

Modern, zoals Noel: Christmas Eve 1913 waarin Mäntyjärvi een geestverruimende ervaring op een verlaten heuvel beschrijft. Net als Ešenvalds in Stars, begeleid door zingende glazen. Stránnoye Rozhdestvóvídevshe van Sviridov beschrijft hoe we zélf uiteindelijk engelen worden na de vreemde geboorte van Christus. De O-antifonen worden in een carol gegoten door de hedendaagse componiste Forbes L’Estrange.

Klassiek maar minder bekend renaissancewerk rond advent klinkt van De Wert (Vox in Rama), Monteverdi (Rutilante in nocte) en Sweelinck (Ab Oriente). En in de adventstijd mag ook best het verlangende dubbelkorige motet Komm, Jesu, komm klinken van Bach.

Loop met ons mee naar die verlaten heuvel en dompel je onder in de klank van heldere sterren die zingen.

Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op www.vocoza.nl/concert/2212

Kaarten kosten € 15,00 (CJP en Stadspas € 12,50). Er geldt een vroegboekkorting van € 1,50 voor reservering op de website