foto-links

raamdom-gr

Vocaal Ensemble Tien

Datum/Tijd
vr 22-04-2016 / 20:15


Come to me

Wat hebben de 16e en 17e eeuwse componisten Palestrina, Da Victoria, Schelle en Joh. Seb. Bach gemeen met hun latere collega’s Vaughan Williams, Holst, Harris en Whitacre? Hun werken verklanken intieme, oprechte devotie op een wijze die de hedendaagse luisteraar aanspreekt, en zijn geschreven in spannende en toegankelijke dubbelkorigheid.

Juist deze composities stonden al langer op de uitvoeringsverlanglijst van het Amsterdamse Vocaal Ensemble Tien en het Haarlemse Tout Venant. Beide kleine ensembles bestaan uit geoefende zangers en werken per project met een andere dirigent.

Voor dit programma is Sarah Barrett bereid gevonden de directie op zich te nemen. Voor beide koren een unieke gelegenheid kennis te maken met de van oorsprong Amerikaanse zangeres, dirigente van Haarlem Voices en als zangpedagoog verbonden aan de Kathedrale Koorschool St. Bavo te Haarlem, waar zij de soloklas leidt.

De titel van het programma, Come to me, is behalve een verwijzing naar de motetten Komm, Jesu, komm van Joh. Seb. Bach en Johann Schelle die ten gehore gebracht zullen worden, ook een uitnodiging aan de luisteraar: laat dit bijzondere concert niet aan u voorbijgaan!

Programma:

Victoria – Ave Maria
Palestrina – Stabat Mater Dolorosa
Johann Sebastian Bach – Komm Jesu, komm
Parry – Sleepers Wake
Schelle – Komm Jesu, komm
Gustav Holst – Ave Maria; Come to me
Vaughan Williams – Mass in g minor
Eric Whitacre – Lux aurumque; Water Night
Harris – Faire is the heaven

22 April; 20:15 aanvang
Toegang 15/ 10 euro