foto-links

raamdom-gr

Verdiepingsdinsdagavonden: De moed om te falen – via Zoom

Datum/Tijd
di 18-01-2022 / 19:30 - 20:30


Dinsdagavond 19.30-20.30 uur. Via Zoom, op 18 januari, 25 januari, 1 februari, 8 februari. Link wordt per mail verstuurd.
Opgave via Eva Martens: evalmmartens@gmail.com

Het is januari. Een nieuw jaar is begonnen. Onze goede voornemens staan nog fier overeind of beginnen al af te brokkelen. Juist in deze periode zoomen wij in de vieringen in op de moed om te falen.

In de zoombijeenkomsten op dinsdag, te midden van de lockdown gaan we een stap verder, een trede dieper; zoeken we naar verbindingen in ons eigen leven, met eenvoudige creatieve of contemplatieve oefeningen, naar dieper inzicht aangereikt uit de traditie, of uit kunst en naar verbinding met elkaar.

In 4 bijeenkomsten gaan we op pad met de zin en onzin, betekenis en betekenisloosheid in ons eigen en gezamenlijke, grote en kleine falen. Is er zoiets als talent voor falen? Of zijn we er ten diepste juist allemaal even onbeholpen in en kunnen sommigen het beter verbergen? Misschien merken we gaandeweg dat we groeien in faalvaardigheid; kunnen we de moed vinden om het falen in de ogen te zien en er soms zelfs om te lachen.

Je kunt ook meedoen als je de vieringen niet volgt.
Kennis van bijbel of traditie is niet nodig. Je kunt de bijeenkomsten afzonderlijk bezoeken.

ill. © F. Lobbrecht – tekening naar een foto op internet

18 januari – De nacht

Johannes van het Kruis beschreef in de 16de eeuw de nacht als een onderdeel van de spirituele weg die je moest aanvaarden, op weg naar God. Is de nacht in ons leven ook zo’n onderdeel van een weg naar God, kunnen we dat zo ervaren? Hoe zit het met het donker en het licht in ons en wat gebeurt er wanneer we er met de ogen van een kunstenaar naar kijken?

25 januari: De woestijn, 1 februari: De vloed, 8 februari: Het kruis – de dood