foto-links

raamdom-gr

Utrechts Studenten Koor en Orkest o.l.v. Gilles Michels

Datum/Tijd
vr 24-06-2016 / 20:15 - 22:15


USKO-foto

delen van Carmen – Georges Bizet

Misa Tango – Luis Bacalov

Danse Macabre – Camille Saint-Saëns

 

Solisten:  Jannelieke Schmidt (sopraan), Sven Weyens (bariton), Martin de Ruiter (bandoneonist)

Over het Programma

De ‘Misa Tango’ van Luis Bacalov (1933-) bestaat, net als vele andere missen, uit vijf delen, maar daar houden de overeenkomsten op. Het stuk wordt gezongen in het Spaans, swingt als een tango en een belangrijke rol is weggelegd voor de Bandoneon. Dit instrument, dat koningin Maxima tot tranen ontroerde, is een essentieel onderdeel van de meeste tango-ensembles. Behalve klassieke werken componeert Bacalov ook filmmuziek, hiervoor won hij in 1996 een Oscar (voor Il Postino).

Georges Bizet (1838-1875) is vooral bekend om de opera ‘Carmen’,  één van de beroemdste en meest geliefde opera’s ter wereld. Bizet heeft dit zelf niet mee mogen maken; hij stierf kort na de niet zo goed ontvangen première.  Vijfentwintig jaar later was het stuk al meer dan 1000 keer uitgevoerd. Verder staan er op het programma: Danse macabre van Camille Saint-Saëns voor het orkest en enkele a capella stuken voor het koor van onder andere Javier Busto.

Over het USKO

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat sinds 1945 en is met bijna honderdvijftig leden een van de grootste muziekgezelschappen van Nederland. Het jaarlijkse Bachprogramma vormt al sinds de oprichting het hoogtepunt op de concertagenda. Komend voorjaar voeren wij de Johannespassion uit. Via onze nieuwsbrief kunt u -op de hoogte blijven (www.usko.nl/nieuwsbrief).-

 

Prijzen: €10 (studenten, CJP, 65+, U-pas), €18 (vol tarief)

Kaartverkoop: via www.usko.nl / usko@usko.nl , vanaf 11 mei.