foto-links

raamdom-gr

Thomastournee Stefan Mangnus

Datum/Tijd
vr 25-02-2022 / 15:00 - 19:00


Kan christelijk spreken over God en Jezus ons dichter bij de kern van ons eigen leven brengen?

Wanneer Thomas van Aquino (1225-1274) met zijn studenten het evangelie van Johannes gaat bestuderen, begint hij met te zeggen dat het in dit evangelie draait om de goddelijkheid van Jezus. Daarmee roert hij een onderwerp aan dat voor veel mensen in onze tijd niet eenvoudig is. Dat Jezus een historische persoon was, een mens zoals ieder van ons, is niet erg omstreden. Dat Jezus helemaal mens én helemaal God is, is dat wel.

Het roept ook vragen op: Is zeggen dat Jezus God is niet een teken van christelijk superioriteitsdenken? Is het niet erg onhistorisch om voor Jezus, die zoals alle mensen leefde in een heel bepaalde tijd en cultuur, een universele betekenis te claimen? En wat betekent zo naar Jezus kijken voor ons denken over God?

Jarenlang studeerde dominicaan Stefan Mangnus op hoe zijn grote medebroeder Thomas van Aquino nadacht over Jezus’ goddelijkheid. Na zijn promotie in januari maakt Stefan dit voorjaar een ‘Thomastournee’ langs vijf dominicaanse plekken: Amsterdam, Huissen, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. Op al deze plaatsen gaan we luisteren naar wat Stefan heeft geleerd, maar we gaan ook samen studeren, praten, bidden en eten – voor zover de coronaregels het toestaan.

Dominicuskerk en Plein van Siena
Datum: vrijdag 25 februari
Tijden: 15-19u
Kosten: € 25,-
Opgeven via: Plein van Siena: info@pleinvansiena.nl

Voor meer informatie – of om je op te geven voor 1 van de andere gelegenheden – klik: Thomastournee