foto-links

raamdom-gr

The Mount Union Choir

Datum/Tijd
vr 19-05-2023 / 22:15


The Mount Union Choir

olv dr Grant William Cook

Vrijdagavond 19 mei doet het Mount Union Choir uit de Verenigde Staten  de Dominicuskerk aan in het kader van hun Frans/Belgisch en Nederlandse tournee.

Op het programma staan koorwerken van onder meer Andrew Miller, Ola Gjeilo, Timothy C. Takach en Traditionals (American Folk en Hymn)

Het University of Mount Union Concert Choir is een van de oudste collegiale koren in de Verenigde Staten en vindt zijn oorsprong in 1896. De voorname erfenis van het koorprogramma van Mount Union is er een die diep geworteld is in de geschiedenis van de instelling en de bijdragen van verschillende vooraanstaande Amerikaanse dirigenten, waaronder Robert Fountain (1942-1946), die later gerenommeerde koorprogramma’s leidde aan het Oberlin College Conservatory of Music en The University of Wisconsin, en Bruce Browne (1972-1976), emeritus hoogleraar koor studies en zang aan de Portland State University en dirigent laureaat van het Portland Symphonic Choir. Onder leiding van Cecil “Pop” Stewart (1946-1972) verwierf het Concert Choir internationale bekendheid.

Het Concert Choir staat open voor alle studenten op de campus en bestaat uit muzikanten uit een breed scala aan academische disciplines en vertegenwoordigt dus echt de sterke basis voor vrije kunsten van de universiteit. Het Concert Choir fungeert als ambassadeur van de universiteit en treedt jaarlijks op door het hele vasteland van de Verenigde Staten en onderneemt om de vier jaar een internationale tournee. Het Concertkoor is gewijd aan de repetitie en uitvoering van koorliteratuur van de hoogste kwaliteit van de renaissance tot de 21e eeuw, waaronder spirituals, gospelmuziek, volksliederen en muziek die een mondiaal perspectief viert. Recente optredens zijn onder meer het jaarlijkse kerstfestival van de Universiteit van Mount Union, de mis in Bb van Joseph Haydn, de zogenaamde Theresienmesse, de tweede symfonie van Gustav Mahler (“Resurrection”) en de negende symfonie in D van Ludwig van Beethoven. mineur, op. 125 en “Choral Fantasy” in C mineur, op. 80 met het Canton Symphony Orchestra en Koor onder leiding van Maestro Gerhardt Zimmermann.

Aanvang: 20.00 uur

De toegang is vrij !