foto-links

raamdom-gr

Te voet naar Bethlehem? Kerstwandeling met theater en koorzang door de binnenstad van Amsterdam

Datum/Tijd
vr 15-12-2017 / 18:00 - 21:00


Laat u verrassen door het kerstverhaal in een modern jasje op vrijdag 15 december 2017: wilt u op bezoek bij Maria en Jozef in de Keizersgrachtkerk? Wilt u zien hoe dakloze zwervers door het licht van de engel uit het kerstverhaal verrast worden op het pleintje achter de Westerkerk? Wilt u meezingen met het zogenaamde engelenkoor o.l.v. Christiaan Winter in de Oude Kerk? Lijkt koning Herodes op president Trump, die tijdens een persconferentie de veiligheid in het land garandeert en zijn maatregelen neemt? Wat heeft de ezel bij de Lutherse kerk eigenlijk voor commentaar op de gastvrijheid van de herhergier? Het script van de zeven theaterscenes is geschreven door onze stadsgenoot Karel Eykman. Na het succes van vorig jaar slaan de Oude kerk, de Noorderkerk, de Keizersgrachtkerk, stadsdominee Rob Visser, de Dominicus, Doopsgezinde kerk, de Lutherse kerk, jeugdwerkers Esther van der Velden en Robert Jan Nijland, Astrid Philips, Burret Olde van de PKN-dienstenorganisatie en regisseur Willem Poortvliet opnieuw de handen inéén.

Gouden engel spreekt dakloze en zwerver (moderne herders) aan

Enkele reacties op de kerstwandeling 2016:

“We vonden het een hele bijzondere avond, hebben genoten en anderen verteld hoe bijzonder het was. Hartelijk dank!’’

“Wat een mooie  wandeling langs de Amsterdams grachten en in het bijzonder het wiegeliedje van Karel Eykman.  De geboorte  is met recht een Godswonder. Ons eerste kleinkind is nl. net geboren…. Ons gevoel sloot naadloos aan bij het gedicht van Karel Eykman. Daardoor werd de kerstwandeling voor ons heel toepasselijk.”

(door de zangeres:) “We zijn ook zelf door verschillende mensen aangesproken dat ze het erg leuk vonden. De vriendin van onze pianist en een vriendin liepen mee met de wandeling en vonden het ook erg leuk. Ze zijn beiden geen kerkgangers maar vonden het indrukwekkend en bijzonder om op deze manier het kerstverhaal gepresenteerd te krijgen maar ook het bezoek aan de verschillende kerken er vonden ze boeiend. ”

De wandeling begint bij de Oude Kerk en eindigt in de Keizersgrachtkerk, waar u een poëtisch en muzikaal onthaal wacht met warme/koude drankje en hapjes. De wandeling vindt plaats in groepen o.l.v. een gids. De eerste groep start om 18.09 uur. De laatste groep om 19.30 uur. Op www.kersttheatertour.nl (kies Amsterdam) kunt u zich aanmelden en uw eigen starttijd kiezen. De wandeling duurt anderhalf uur. De wandeling is voor jong en oud en geschikt voor gezinnen met kinderen. De kosten voor deelname bedragen 5,- euro p.p.. Kinderen t/m 12 jaar kosteloos. We verwachten 300 a 400 deelnemers. Meldt u op tijd aan. Voor info kunt u bellen met stadsdominee Rob Visser, tel. 06 – 44 82 22 98 of kijk op www.kersttheatertour.nl (Amsterdam) of op www.kerst020.nl

Rob Visser

Preview kijken?

https://www.youtube.com/watch?v=sH1hgubLUuI Dit gebeurde aan het eind van de kerstwandeling in 2016: in ‘herberg’ de Noorderkerk. Ook dit jaar wordt u warm onthaald in de herberg, waar voor Jozef en Maria en iedereen plaats is, incl. een kopje chocolademelk of glühwein.

Zie ook de TV-uitzending van de EO over scriptschrijver Karel Eykman en de kerstwandeling van 2016.. Bekijk de uitzending van minuut 6.36: http://www.npo.nl/geloof-en-een-hoop-liefde/26-12-2016/VPWON_1267762 U ziet dan enkele beelden van de wandeling: vanaf minuut 13.00 uur een astroloog als moderne wijze en zwervers en een gouden engel, om minuut 13.54 uur de ezel in de stal en het gedicht, voorgelezen door Karel Eykman zelf.