foto-links

raamdom-gr

Stille zaterdag Klimaatwandeling: ‘Luister naar de roep van de aarde!’

Datum/Tijd
za 16-04-2022 / 14:00 - 16:00


Tussen Goede Vrijdag en Paasochtend is het stil. We treuren over lijden en dood, stellen onszelf vragen, wachten af, en verlangen ondanks alles naar een nieuw begin. Stille Zaterdag is bij uitstek een dag om anderen te ontmoeten. Het kan toch niet waar zijn, dat het leven op onze planeet ten einde komt? Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Kijk jij ook uit naar hoopvolle signalen dat dit het einde niet is? Wat doe jij zelf, voor een goede toekomst van onze wereld?

De Raad van Kerken Amsterdam organiseert (stille) zaterdag 16 april 2022 een klimaatwandeling door Amsterdam-Oost. Met deze variant op de walk of peace willen de meer dan twintig kerken en geloofsgemeenschappen die lid zijn van de Raad van Kerken Amsterdam hun bezorgdheid tonen over de aantasting van het leven als gevolg van de klimaatverandering. Ze voegen zich bij de internationale oproep van kerkleiders om in actie te komen: ‘Luister naar de roep van de aarde!’

De wandeling vanaf drie verschillende startpunten voert langs tal van groene en duurzaamheidsinitiatieven in de Dapperbuurt en de Indische Buurt. De kerken willen hiermee zichzelf en anderen inspireren en een hart onder de riem steken: ook initiatieven op kleine schaal doen ertoe. De deelnemers kunnen al wandelend ontdekken wat zij zelf kunnen doen voor een beter klimaat. De mensen achter de deelnemende initiatieven vertellen graag hun inspirerende verhaal!

Je kunt kiezen tussen 5, 2,5 en 2 km en loopt in kleine groepjes. Alle routes eindigen in de Muiderkerk, waar om 16.00 uur een afsluitende vesper is.

Loop je mee? Zet de datum van 16 april alvast in je agenda en geef je op.
Meer informatie of aanmelden via https://www.aanmelder.nl/klimaatwandeling.
(lukt dat niet? zie dan rvkamsterdam.nl/klimaatwandeling/ of stuur een mail naar klimaatwandeling@gmail.com  ).