foto-links

raamdom-gr

Stichting Muziek Nu presenteert Dromen op muziek

Datum/Tijd
zo 02-12-2018 / 15:30 - 17:00


Een droomconcert met nieuwe composities voor pianotrio door het Vlaamse Trio Landini en nieuwe koorwerken van Arjan van Baest en Evert van Merode door projectkoor Muziek Nu o.l.v. Arjan van Baest.

Dromen_campagnebeeld_liggend

Arjan van Baest is de vaste musicus van de Dominicus en Evert van Merode neemt deze taak regelmatig van hem over.

Het droomconcert op zondagmiddag 2 december vormt de feestelijke en sfeervolle afsluiting van het project ‘Dromen op muziek’ van Stichting Muziek Nu. Zes Nederlandse componisten kregen de opdracht een werk te schrijven voor pianotrio, geïnspireerd door poëzie met als rode draad ‘Dromen’. De werken beleven hun (wereld)première tijdens het concert en worden uitgebracht op cd. Geniet van deze nieuwe muziek door het pianotrio en de kleurrijke koorklanken van het groot kamerkoor in deze verwachtingsvolle tijd van Sinterklaas en Kerst!

Trio Landini

Jenny Spanoghe (viool) – Geert De Bièvre (cello) – Paul Hermsen (piano)

Componisten

–          Arjan van Baest             Lachrymae,

drie miniaturen op het gedicht van Frederik van Eeden

I           pianosolo

II          viool en piano

III         pianotrio

–          Erik Desimpelaere         Vlerken voor pianotrio (*)

–          Evert van Merode         Like a Dream voor cello en piano

voorafgegaan door Dream Prelude voor cellosolo

–          Br. Kris Oelbrandt         Tagore Trio voor pianotrio (*)

–          Ralf Pisters                   Trio voor viool, cello en piano

–          Nicoline Soeter             Imagines Mundi voor 1 of 6 violen

Projectkoor Muziek Nu

De visser van Ma Yuan (van Merode) – La Neige (Le Flem) – Var inte rädd (Sixten) – Illumination (Van Landeghem) – Alleluia (Thompson) – Comfort ye (van Baest) – Rorate (van Merode) – Van de maan en de wind (van Merode) – Zie de maan in een ander licht (van Baest)

Zondagmiddag 2 december 2018, aanvang 15:30 uur (zaal open 15:00 uur). Toegangskaarten: Entree € 17,50 (€ 15,- studenten), voorverkoop € 15,- (€ 12,50 studenten). De cd ‘Dromen op muziek’ kan na afloop van het concert worden gekocht € 15,- of worden besteld via de website van Stichting Muziek Nu.

Informatie over Dromen op muziek en het reserveren van kaarten: www.muziek-nu.nl

Stichting Muziek Nu laat nieuwe muziek schrijven voor professionals en amateurs en presenteert deze op een fantasievolle manier aan het publiek. Passie voor muziek, vernieuwing en speelsheid staan daarbij altijd

(*) Het droomconcert in Amsterdam is een reprise van het droomconcert in Tilburg op zaterdagavond 01 december. Trio voor viool, cello en piano van Ralf Pisters wordt enkel uitgevoerd op zaterdagavond 01 december in Tilburg, Vlerken van Erik Desimpelaere wordt enkel uitgevoerd op 02 december in Amsterdam.

Op deze website staat een uitgebreider bericht over dit project.