foto-links

raamdom-gr

Schubert: Winterreise – met Marc Pantus en Daan Boertien

Datum/Tijd
zo 26-02-2023 / 20:15 - 22:30


Nederland, Amsterdam, 16 december 2022Marc Pantus en Daan BoertienFoto: Merlijn DOomernikAlle rechten voorbehouden / All rights reserved

Schubert’s Winterreise is een meesterwerk. Dat neemt niet weg dat we het stuk elke keer opnieuw moeten uitvoeren als een nieuwe compositie, een nieuw kunstwerk waarvan de inkt nog maar net droog is.

De vierentwintig liederen die componist Franz Schubert en dichter Wilhelm Müller nodig hebben om ons onder te dompelen in het gemoed van de eenzame wandelaar, vormen een caleidoscoop aan menselijke gevoelens. In vierentwintig delen leren we een mens kennen die een poging doet zijn bestaan te beschrijven en te doorgronden. Boosheid, sarcasme, verdriet, euforie, moeheid, treurnis, liefde en hoop vormen een schitterende kralensnoer die zijn weerga niet kent en elke luisteraar naar de strot grijpt.

Bas-bariton Marc Pantus voert het werk uit met de jonge pianist Daan Boertien. Daan staat aan het begin van een veelbelovende carrière als liedbegeleider

Uitvoerenden:

Marc Pantus, bas-bariton

Daan Boertien, piano

Tickets:

https://www.klassiekemuziek.nl/e/17006?utm_source=klassiekemuziek.nl&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief%20(2023-01-27)