foto-links

raamdom-gr

Schipholwake

Datum/Tijd
zo 14-02-2016 / 13:00 - 15:30


13.00 uur Naar de Schipholwake vanuit de Dominicuskerk

Vertrek vanuit de Dominicuskerk rond 13.00 uur, met een bus of met eigen vervoer. Wie met de auto gaat, kan mogelijk andere kerkgangers meenemen. Aanmelden voor busvervoer vóór 12 februari per e-mail naar Kees Sluis, coördinator van deze wake: sluiskimm@planet.nl., of op de voorafgaande zondag bij het Trefpunt.

14.00 – 15.30 uur Schipholwake bij het Justitieel Complex Schiphol, Duizendbladweg 100, 1171 VA Badhoevedorp (vlakbij de A4). De Dominicusgemeente, de Keizersgrachtkerk en de Ekklesia Amsterdam houden gezamenlijk de wake van overweging, gebed en gezang en een ommegang rond het complex waar vluchtelingen die hier illegaal verblijven gevangen worden gehouden. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kerkgangers van de drie kerken hieraan meedoen. Zo komen er koorzangers, ook van het Dominicuskoor, om te zingen.

De Schrift gebiedt ons om de vreemdeling op te vangen. De wakes zijn een teken van solidariteit met deze gevangenen. We willen duidelijk maken dat wij grote vragen hebben bij het opsluiten en soms isoleren van mensen die niets misdaan hebben. Voor de gevangenen laten we ‘verpakt lekkers’ achter: Kitkat, Merci-chocolade, fairtrade repen (te koop bij de Wereldwinkel). De Amnestygroep roept op om ook kaarten met groeten aan de gevangenen te ondertekenen en mee te geven.

Kinderen Groetenactie

De kinderen zullen tijdens de kindernevendienst tekeningen maken voor de gedetineerden.

Amnesty Groetenactie 

Voor en na de viering kunt u bij de tafel van Amnesty, achterin de kerk, ansichtkaarten kopen en ondertekenen.

De kaarten zijn bestemd voor de (onschuldige) vluchtelingen die hier illegaal verblijven en daarom gevangen worden gezet in het Justitieel Complex Schiphol.
De kaarten kosten  20 eurocent per stuk.