foto-links

raamdom-gr

Schipholwake in de 40dagentijd

Datum/Tijd
zo 06-04-2014 / 14:00 - 15:30


Op deze zondag gaan we met zoveel mogelijk mensen naar het nieuwe Justitieel Complex Schiphol. We protesteren daar tegen het vernederende regime van een gewone gevangenis voor mensen die niets hebben misdaan. Het gaat om asielzoekers die niet in Nederland mogen (ver)blijven omdat ze niet over voldoende papieren beschikken. Een deel van deze mensen kan helemaal niet terug. Een menselijker ‘oplossing’ moet toch mogelijk zijn.

Het Justitieel Complex Schiphol staat aan het eind van de Sloterweg en heeft als adres: Duizendbladweg 100  1171 VA Badhoevedorp (vlakbij de A4). De wake vindt plaats tussen 14.00 en 15.30 uur. De Dominicusgemeente, de Keizersgrachtkerk en de Ekklesia organiseren vandaag de wake in gezamenlijkheid. Tijdens de wake maken de aanwezigen een ommegang rond het complex en er vindt op elke hoek een deel van een viering plaats. Voor de gevangenen nemen we ‘verpakt lekkers’ mee: kitkat of pure fairtrade chocoladerepen (te kopen bij de stand van de Wereldwinkel in de kerk). Neemt of geeft u ook enkele groetenkaarten van Amnesty International voor de ‘gevangenen’ mee (ook te koop in de kerk).

Voor het vervoer naar het Justitieel Complex zijn er drie mogelijkheden:

  • Enkele Dominicusgangers gaan met de auto en hebben zitplaatsen voor medepassagiers aangeboden.
  • Er is een bus beschikbaar die om 13.15 uur vertrekt vóór het Victoria Hotel. Bijdrage naar draagkracht: 5 à 10 euro.
  • Op eigen gelegenheid: naar Schiphol Plaza en dan – op aankomstpassage – Connexion buslijn 185 om 13.34 naar het Complex.

Vertrek: vanuit de Dominicus rond 13.00 uur. Coördinatie en routebeschrijving: Kees Sluis (aanwezig bij het Infopunt achter in de kerk).