foto-links

raamdom-gr

Saint-Saëns’ beroemde Orgelsymphonie

Datum/Tijd
zo 07-11-2021 / 20:15 - 22:00


Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van componist Camille Saint-Saëns wordt dan zijn beroemde 3e Symphonie, bijgenaamd ‘de Orgelsymphonie’, uitgevoerd.

Het behoort tot een van de bekendere werken van Camille Saint-Saëns. Toch wordt het werk niet vaak uitgevoerd vanwege de omvangrijke bezetting: een groot orkest, vierhandig piano en orgel. Het hoofdthema uit de symfonie, dat in het laatste deel vol op het orgel klinkt, werd in de jaren ’70 o.a. bekend doordat het gebruikt werd in de popsong If I had words van Scott Fitzgerald. Saint-Saëns, zelf ook organist, was zeer tevreden over zijn symphonie. Het werd zijn laatste symphonie en hij droeg het op aan zijn vriend componist Franz Liszt.

Het nieuwe, jonge Haagse orkest SoundWave Collective o.l.v. Libia Hernandez en organist Geerten van de Wetering hebben het initiatief genomen om deze grootse symfonie in het kader van dit Saint-Saëns-jubileumjaar uit te gaan voeren. Zij zullen alle kleuren van orkest en orgel deze avond laten horen! Kaarten zijn verkrijgbaar via www.podium21.nl .