foto-links

raamdom-gr

Presentatie ‘De beste helft’ – van Arjan Broers

Datum/Tijd
zo 07-05-2023 / 12:30 - 13:00


Na de dienst is er een korte feestelijke presentatie van het nieuwe boek van Arjan Broers : ‘De beste helft – kunnen we behalve alsmaar ouder ook wat wijzer worden?’
Iedereen is van harte welkom.

‘Zelden was er zo’n nood aan wijsheid’
In de eerste helft van ons leven zijn we voornamelijk bezig met de vraag wat we willen worden. Maar er komt een moment dat we iemand zijn geworden. En dan ‘moeten’ we nog een hele poos. En de vraag komt op: wat kan ik hiermee zijn? Wat wil ik betekenen?

Meestal komen dit inzicht en deze vraag op het moment dat we als mens tegen een grens lopen. Je werk bevredigt niet meer, je relatie stokt, je lijf hapert, een geliefd mens gaat dood en dit raakt een kwetsbaarheid die je niet voor mogelijk had gehouden. De meesten van ons lopen ergens halverwege het leven aan tegen de grenzen van hun levensproject tot dan toe. Dan begint de tweede helft van ons leven, volgens Arjan Broers de beste helft, wanneer het gaat over wat mens-zijn is.

Wijsheid is leren omgaan met de paradoxen en de meerduidigheid van het leven. In onze cultuur, die puberale trekken heeft, moeten we dat vooral zelf uitzoeken. Maar de staat van onze samenleving en onze omgang met de natuur laten zien dat we dat niet alleen kunnen. We zijn een kenniseconomie, maar we moeten een wijsheidscultuur worden.

Eerlijk, lichtvoetig en met humor verleidt dit boek je om zelf op onderzoek te gaan naar wat jij in je leven te doen hebt. Hoe je kunt oefenen aandachtig te zijn, je schaduwwerk te doen en uit te reiken met wat je te geven hebt.

Boekgegevens: De beste helft. Kunnen we behalve alsmaar ouder ook wat wijzer worden?
Arjan Broers, Uitgeverij Zilt
ISBN 9789493198432 | ISBN e-book 9789493198449
158 pagina’s Paperback € 20, –  | Prijs e-book € 12,50