foto-links

raamdom-gr

Prachtige operaklassiekers van Verdi en Puccini

Datum/Tijd
vr 28-06-2019 / 20:00 - 22:15


USKO Zomer 19 digi-Poster

Utrechts Studenten Koor en Orkest o.l.v. Gilles Michels

Solisten: Eric Reddet (tenor) en Mattijs van de Woerd (bariton)

€18,-/€10,- (t/m 30 jaar, studenten, CJP, U-pas)

Deuren open: 19:15

Meer informatie en kaarten: www.usko.nl | usko@usko.nl | 030-2538785

Over het programma

Nadat vorig jaar succesvol het Requiem van Verdi werd opgevoerd, keert het USKO terug naar Italië met een concert waarin Puccini en opnieuw Verdi centraal staan. Deze keer zijn de werken een stuk vrolijker en uitbundiger.

In Puccini’s Messa di Gloria wordt het hele register van het koor en orkest opengetrokken. Van lieflijk tot uitbundig; de feestelijkheid en het enthousiasme spat ervan af. Hoewel Puccini dit werk schreef als afstudeerproject, staat het al bol van de prachtige thema’s en melodieën.

Als slotstuk worden verschillende delen uit de beroemdste opera’s van Puccini en Verdi ten gehore gebracht. Onder andere de triomfmars uit Aida, het slavenkoor uit Nabucco(Va pensiero) en Puccini’s zegevierende Nessun Dorma uit Turandot komen voorbij.

Meer informatie en kaarten: www.usko.nl | usko@usko.nl | 030-2538785

Over het USKO

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat sinds 1945 en is met zo’n 150 studenten een van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland. Een terugkerend thema is de muziek van Bach. Elk jaar wordt een groot werk van deze componist uitgevoerd. Deze zomer brengt het USKO onder leiding van Gilles Michels op 28 en 29 juni met veel liefde en gedrevenheid operaklassiekers ten gehore. In Amsterdam en Utrecht kunt u genieten van een concert met een groot aantal zeer bekende hoogtepunten uit opera’s van Verdi en Puccini, zoals ‘Va pensiero’ uit Nabucco, ‘Nessun dorma’ uit Turandot en de ‘Triomfmars’ uit Aida.

Meer informatie en kaarten: www.usko.nl | usko@usko.nl | 030-2538785