foto-links

raamdom-gr

Platform Diaconaat over wonen, bezinnen en werken in het Jeannette Noëlhuis

Datum/Tijd
zo 15-10-2017 / 12:30 - 14:30


De Werkgroep Diaconaat organiseert twee à drie keer jaar een bijeenkomst rond een bepaald thema in verband met diaconaal werk (= zich dienstbaar opstellen). Over dit thema houdt iemand een inleiding en daarna gaan we met elkaar in gesprek over ieders mogelijke bijdrage.

Op zondag 15 oktober zal Frits ter Kuile vertellen over de gemeenschap waar hij woont: het Jeannette Noëlhuis in de Bijlmer. Hier trachten christen-anarchisten en sociaal democraten, hardcore protestanten en latijn prevelende katholieken, vleeseters en veganisten, jong en oud, met elkaar Gods liefde handen en voeten te geven door gastvrijheid te bieden aan geïllegaliseerde mensen, door te waken bij het grensgevang op Schiphol, door bij de grensgevangenen op bezoek te gaan, te moestuinieren en de uilenkast van vers zaagsel te voorzien. Daarnaast pleiten zij ervoor dat de bommenwerpers brood boven crisesgebieden uitwerpen i.p.v. bommen en willen de dreigende komst van nieuwe kernbommen op ons aller radar krijgen en zo bijdragen aan een kernwapenvrije wereld.

De bijeenkomst op 15 oktober begint na de dienst om 12.30 uur (tot uiterlijk 14.30 uur) in de pastorie. Ieder kan dan gezamenlijk een zelf meegebrachte lunch gebruiken.  De Werkgroep Diaconaat zorgt voor koffie en thee.