foto-links

raamdom-gr

Pinksteren: Spreken in tongen? – lezing door Berry Vorstenbosch

Datum/Tijd
wo 19-05-2021 / 19:30 - 21:00


Met Pinksteren wordt het neerdalen van de Geest herdacht. En bij dat neerdalen werd ‘gesproken in tongen’, of, volgens de Nieuwe Bijbelvertaling: ‘in klanktaal’. Wat is dat precies?

Berry Vorstenbosch, Dominicusganger en auteur van het net verschenen boek De overtocht: Filosofische blik op een psychose, houdt een lezing via Zoom over Pinksteren, over dat wonderlijke ‘spreken in tongen’. Dit kunnen spreken in tongen is bij Paulus bijna een geschenk, of iets wat hij een ‘gave’ noemt. Maar ook is het iets wat in Paulus en Handelingen doorgaat voor spreken als van een waanzinnige of een dronkeman.

Uitzinnigheid, extase, kan ook opstanding betekenen en bewerkstelligen. Berry Vorstenbosch heeft hierover geschreven in De overtocht: Filosofische blik op een psychose  – zie daarover het interview in de Dominicuskrant en met name https://bronnenpagina.nl/deovertocht/spreken-in-tongen

Berry’s verhaal over Pinksteren zal gebaseerd zijn op filosofische verkenningen, zijn psychotische ervaringen, op Handelingen en Paulus, en wordt, verlucht met Youtube-filmpjes, in een bredere psychologische en antropologische context geplaatst.

Komt allen!

Aanmelding o.v.v. ‘Pinksterlezing Berry Vorstenbosch’ via Eva Martens: evalmmartens@gmail.com