foto-links

raamdom-gr

Photonen zingt Da Pacem

Datum/Tijd
zo 27-11-2022 / 15:15 - 17:30


Zondag 27 november 2022 sluit Photonen Vocaal Ensemble – bekend van de tv-serie KLEM – onder leiding van dirigent Jeroen Spitteler het 25-jarig jubileumjaar af met Da Pacem, een gevarieerd a capella-programma in het teken van vrede. Er klinken werken die de afgelopen decennia een bijzondere betekenis hebben gekregen voor de koorleden, met muziek van Byrd, Mauersberger, Pärt, Sisask en Sweelinck. Centraal staan Tormis’ Curse upon Iron en For Love is Strong van David Lang. Daarnaast een voor het koor nieuw werk: Da Pacem Domine van Arvo Pärt.

Intense koorzang en sjamanistische trommelklanken in Veljo Tormis’ Curse upon Iron, gebaseerd op het Finse epos Kalevala, bezweren het kwaad van het ijzer. Als tegenhanger zingt Photonen For Love is Strong van David Lang, waarvan het ensemble in 2016 de Nederlandse première bracht, met een hypnotiserende reeks metaforen uit het Hooglied in een aan minimal music verwante stijl. Photonen zong eerder werk van Lang, en het publiek kent hem wellicht ook van zijn muziek in de film La grande bellezza.

Verder het beeldschone, schrijnende motet Wie liegt die Stadt so wüst van Rudolf Mauersberger, het Kyrie en Agnus Dei uit de polyfone Vierstemmige Mis van William Byrd en dezelfde delen uit de Missa Brevis van Ton de Leeuw, die eigentijds, maar soms haast middeleeuws aandoet. Ronduit vrolijk zijn Urmas Sisasks syncopische hymne Benedictio en Psalm 33, Resveillez vous chacun fidele (1613) van Sweelinck.

Ook zingt het koor, naast Da Pacem Domine, enkele Magnificat Antiphonen van Pärt, en het lied Trilo, waarin vissersvrouwen vanaf de kust vol verlangen uitkijken naar hun mannen op zee, in een sfeervol arrangement van de Zweedse componist Bengt Ollén.

Meer info en kaartverkoop: www.photonen.nl/concerten

Entree:  bestel hier rechtstreeks kaarten

Er zijn geen meerkosten.

Online voorverkoop € 15,50 / Aan de deur € 17,50

Korting (CJP/student/stadspas groene stip): Online voorverkoop € 11,50 / Aan de deur € 13,50

Kind (t/m 12 jaar) : € 10