foto-links

raamdom-gr

Passieconcert Hoofdstadkoor

Datum/Tijd
zo 20-03-2016 / 15:00 - 17:00


CaASdtBW0AA4N1i

In de passietijd, waarin de Mattheus en Johannes Passion van Bach volop te beluisteren valt, brengt het Hoofdstadkoor andere, maar eveneens prachtige passiemuziek van bekende componisten ten gehore. Want er zijn er meer die het lijden van Christus in meevoelende muziek hebben uitgedrukt. Ook Franz Liszt en César Franck gaven hun eigen passiegevoel weer in hun mooie composities en dat willen wij u graag laten horen.

Uitgevoerd worden:

Via Crucis   – Franz Liszt

In het katholieke geloof is de kruisweg een belangrijk gegeven. Liszt schetst met zijn Via Crucis veertien muzikale portretten van de kruisweg, vanaf de veroordeling tot de graflegging, vooraf gegaan door een ouverture. De compositie komt daarmee op totaal vijftien korte muziekdelen, waarin men tot in elke noot de pijn kan voelen. Een sfeertekening in noten gevat. Via Crucis van Liszt wordt niet heel vaak uitgevoerd; in de vastentijd gaat zo veel aandacht uit naar de Mattheus Passion van Bach, dat we andere mooie klassieke werken zoals deze bijna vergeten.

 

Les sept paroles du Christ en croix
– César Franck

De zeven kruiswoorden: vergeving, heilsverwachting, medelijden, verlatenheid, lijden, verlossing, godsvertrouwen. Franck heeft ze op muziek gezet met grote muzikale contrasten; door andere bijbelteksten en enige strofen uit het Stabat Mater tussen te voegen en in langzame en snellere tempi. Die andere teksten zijn soms verklarend voor de scène, werken als een filmische flashback en zijn soms de oudtestamentische voorspelling van de scène aan het kruis.

Voor het eerst zingt het Hoofdstadkoor in de prachtige Dominicuskerk in de Spuistraat.

 

Uitvoerenden:

Sopraan Sarah Peire

Tenor Francois Soons

Bariton Raoul Reimersdal

Piano/orgel  Gerrie Meijers

Gewestelijk Begeleidings Ensemble

Hoofdstadkoor onder leiding van dirigent Martin van der Brugge

Entree: € 25,00  inclusief pauzedrankje

Kaarten te koop via de website en vanaf 14.15 uur bij de ingang van de Dominicuskerk

Meer informatie zie  www.hoofdstadkoor.nl