foto-links

raamdom-gr

Ontmoetingsmiddag Raad van Kerken Amsterdam

Datum/Tijd
za 02-02-2019 / 14:00 - 16:00


Lijkt het je leuk en interessant om van gedachten te wisselen met iemand van een andere christelijke geloofsgemeenschap in Amsterdam? Kom dat naar de ontmoetingsmiddag van de Raad van Kerken Amsterdam op 2 februari a.s. Laat je inspireren door Alain Verheij, schrijver van het theologische boek van het jaar 2018. Hoor meer over de plannen, acties en idealen van de Raad van Kerken. Luister naar muziek uit o.m. de Armeense en Koptische liturgie.

De Raad van Kerken Amsterdam organiseert voor de tweede keer een ontmoetingsbijeenkomst voor mensen die lid zijn of zich verbonden voelen met een van de 23 kerken en geloofsgemeenschappen die lid zijn van de Raad.
Het wordt een middag van kennismaken met elkaar èn met de Raad van Kerken Amsterdam. Wie zijn we? Wat doen we? Wat zijn onze plannen?

Over dit thema zal Alain Verheij een inspirerende inleiding houden. Alain Verheij is theoloog, schrijver en spreker. Zijn boek “God en ik, wat je als weldenkende 21e eeuwer kunt leren van de Bijbel”, werd gekozen tot beste theologische boek van 2017-2018. Hij staat ook bekend als “twittertheoloog” (@alainverheijNL) en als lid van het Theologisch Elftal van Trouw.
Na zijn inleiding gaan we in groepen uiteen. Daar kunnen we van elkaar horen en aan elkaar vertellen wat onze ervaringen en gedachten zijn. Die kunnen de Raad van Kerken Amsterdam inspireren!

Tijdens de middag is er ook een muzikale bijdrage uit een van onze kerken, de Armeens-Apostolische Kerk.
We sluiten de middag af met een kort liturgisch moment.

Voor en na het programma is er gelegenheid voor informele ontmoeting.

Graag aanmelden vóór 26 januari 2019 via: raadvankerkenamsterdam@gmail.com

Zaterdag 2 februari 2019, 14.00-16.00 uur (inloop vanaf13.30)
Plaats: Van Limmikhof, Nieuwe Keizersgracht 1A Amsterdam