foto-links

raamdom-gr

Ontmoetingsbijeenkomst Raad van Kerken Amsterdam bij Hoop voor Noord

Datum/Tijd
za 04-03-2023 / 13:30 - 16:30


Op zaterdagmiddag 4 maart gaat de Raad van Kerken Amsterdam (RvKA) op bezoek bij de multiculturele kerk Hoop voor Noord, aan de Rode Kruisstraat 20 in Amsterdam noord.
Iedereen is van harte welkom om ook te komen kennismaken!

Vóór corona organiseerde de RvKA regelmatig een oecumenische ontmoetingsbijeenkomst waar leden van aangesloten kerken en andere belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten. Dat waren steeds geanimeerde bijeenkomsten! Dit jaar is Hoop voor Noord bereid de ontmoetingsbijeenkomst te hosten.

Hoop voor Noord is één van de geloofsgemeenschappen die een jaar geleden lid werden van de RvKA. Het is een relatief jonge geloofsgemeenschap en voorgangers Jurjen ten Brinke en Theodoor Meedendorp vertellen graag iets over de manier waarop Hoop voor Noord is gestart en hoe het initiatief zich heeft ontwikkeld tot de bloeiende gemeenschap die nu aan de Rode Kruisstraat samenkomt en actief is in noord. Amsterdam Noord kent veel armoede en ongelijkheid en we zullen die middag ook verkennen hoe de kerken in noord daartegen gezamenlijk in actie komen. Eén van de medewerkers van de Diaconie Noord zal vertellen over hun aanpak.
In workshops wisselen we vervolgens uit hoe ons geloof ons motiveert om onze sociale bewogenheid handen en voeten te geven. Het bezoek wordt afgesloten met een liturgisch moment, waarna we nog kunnen napraten met een hapje en drankje.

Graag aanmelden via raadvankerkenamsterdam@gmail.com