foto-links

raamdom-gr

Ontmoet Rex Asanga

Datum/Tijd
zo 01-12-2019 / 12:30 - 13:00


Op 1 december is Rex Asanga in de Dominicus. Rex Asanga is de drijvende kracht achter de vernieuwingen in Bolgatanga in Ghana. Stichting Amsterdam -Bolgatanga in de persoon van Herman Huijmans werkt al jaren met hem samen. De activiteiten worden ook gefinancierd uit het legaat Tolhuijs van de Dominicus. De mandjes die elke zondag worden gebruikt tijdens de dienst komen uit Bolgatanga.

Er is veel verbeterd in het onderwijs.  De bouw van een school en een trainingscentrum, het trainen van leraren en het verzorgen van leerboeken en leermiddelen. Leraren kunnen zo beter lesgeven en leerlingen krijgen beter onderwijs. Ook aan de positie van vrouwen is veel verbeterd. Er is een centrum gebouwd , met steun uit Roden in Groningen, waar vrouwen bij elkaar kunnen komen en trainingen en voorlichting krijgen. Het weven van manden is gestimuleerd, zodat vrouwen een beter inkomen hebben door de verkoop van de manden.

Rex is op bezoek in Nederland om het contact met de sponsoren te onderhouden.

Na de dienst vanaf kwart voor 1 is er gelegenheid Rex Asanga te ontmoeten in de grote zaal van de pastorie.  Iedereen is welkom.

Herman Huijmans