foto-links

raamdom-gr

Nieuwjaarsconcert met Toonkunstkoor Amsterdam

Datum/Tijd
zo 08-01-2023 / 15:15 - 17:15


Programma:
Cantates 4, 5 en 6 uit het Weihnachtsoratorium van JS Bach
Reminiscent van Egon Kracht
Drie Wijzen van David van der Linde

Uitvoerenden:
Toonkunstkoor Amsterdam

Dirigent: Boudewijn Jansen
Orkest: Holland Symfonie Orkest
Solisten:
Egon Kracht, contrabas
Angelo Verploegen, trompet
Varvara Tishina, sopraan
Esther Kuiper, alt
Gevorg Aperánts, tenor
Marc Pantus, bas

Bij de eerste zondagen in het nieuwe jaar horen de cantates 4, 5 en 6 van het Weihnachtsoratorium. Passend is het dus dat Toonkunstkoor Amsterdam op de zondag van Driekoningen met dit concert het nieuwe jaar inluidt. Dit concert is het tweede deel van een kleine Weihnachtsserie die Toonkunstkoor Amsterdam al voor corona inzette: in december 2018 ging Reminiscent in de Jacob Obrechtkerk in Amsterdam in première, samen met de eerste drie cantates van Bachs Weihnachtsoratorium, dat daarmee omlijst werd met nieuwe klanken en teksten. Nu pakt Toonkunstkoor Amsterdam het vervolg van deze serie op, begeleid door het Holland Symfonie Orkest. Opnieuw staat Krachts Reminiscent op het programma, met de laatste drie cantates van het Weihnachtsoratorium van Bach én met weer een nieuwe compositie-opdracht: Drie Wijzen van David van der Linde.

Waar Reminiscent een echo is van het traditionele kerstverhaal, is er in Drie Wijzen een drievoudige verwijzing te horen: naar de drie koningen uit het Oosten, naar drie levensbeschouwingen – boeddhisme, islam en hindoeïsme – en naar drie ‘wijsjes’, melodieën uit die drie culturen. Alle gezangen en gebeden komen in een grote finale samen en zo verbindt Van der Linde het kerstverhaal met wijsheden en mantra’s uit het Verre en Midden-Oosten.

Kaarten zijn €30,-, voor kinderen/studenten met OV-studentenkaart en houders van stadspas met groene stip €20. Verkrijgbaar via kaartverkoop@toonkunstkoor.nl.

Informatie: https://www.toonkunstkoor.nl/event/nieuwjaarsconcert-met-bach/