foto-links

raamdom-gr

Nederlands Projectkoor en Javier Rodríguez

Datum/Tijd
za 11-12-2021 / 16:00 - 17:00


Nederlands Projectkoor
Tenor en gitaar en Javier Rodríguez
Piano en bombos Daniel Morcos
Gitaar/ charango / quena Alvaro Pinto Lyon
Dirigent Martin van der Brugge

Kaarten à € 12.75 te bestellen via https://singalongevents.nl/product/toegangskaarten-misa-criolla-en-navidad-nuestra-2/

 

De wereldberoemde Argentijnse Javier Rodríguez en Daniel Morcos zullen optreden met Misa Criolla, Navidad Nuestra en Argentijnse liederen samen met het Nederlandse Project Koor en de Nederlands-Latijns-Amerikaanse muzikanten Alvaro Pinto Lyon. Geniet van de Argentijnse klanken en waan u even in het prachtige Argentinië!

Over Javier Rodríguez (foto)
Javier Rodríguez brak zijn studie geneeskunde af om zijn passie, de muziek, te volgen, aanvankelijk als zanger en gitarist van populaire en volksmuziek. Als koordirigent ontmoette hij componist Ariel Ramírez. Die herkende in Javier’s heldere, gepassioneerde folklorestem de ideale tenor voor de solopartijen in zijn koormuziek. Sinds 1995 is Javier Rodríguez met de Misa Criolla en de Navidad Nuestra op vele grote podia overal ter wereld te horen

Misa Criolla

Dit bekendste werk van de Argentijnse componist Ariel Ramírez werd gecomponeerd in 1964. Sinds kort was Latijn niet meer de enige toegestane taal in de kerk en Ariel Ramírez greep deze gelegenheid aan om één van de meest baanbrekende missen ooit te schrijven. In de Misa Criolla zit niet alleen volkstaal, maar ook volksmuziek. Het is een mis met Argentijnse ritmes en instrumenten uit het Andesgebergte, zoals de charango (kleine gitaar), de quena (rechte Indiaanse fluit) en de bombo (Argentijnse trom).

Navidad Nuestra

Navidad Nuestra bestaat uit 6 delen met verschillende Argentijnse ritmes die gezamenlijk het klassieke kerstverhaal vertellen, van de aankondiging van de geboorte aan Maria door de engel Gabriel tot de vlucht naar Egypte. Tekstschrijver Félix Luna (1925-2009) heeft ervoor gekozen de scènes te situeren in Argentinië: Jozef en Maria trekken over de Pampa’s naar Bethlehem, de herders komen uit het dorp Aimogasta in de Argentijnse provincie La Rioja.

Coronatoegangsbewijs
Bij de ingang vragen wij bezoekers vanaf 13 jaar het Coronatoegangsbewijs te tonen. Dat wil zeggen een bewijs van vaccinatie, herstel of negatieve test, hetzij digitaal (scannen QR-code), hetzij op papier.

(Foto is gemaakt door Willem Melchior)