foto-links

raamdom-gr

Midsummer Ensemble: Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms

Datum/Tijd
za 28-08-2021 - zo 29-08-2021 / 19:40 - 17:30


‘Ihr habt nun Traurigkeit, aber ich will euch wieder sehen und euer Herz soll sich freuen.’ – ‘Nu zijn jullie bedroefd, maar ik zal jullie terugzien en jullie hart zal zich verheugen.’

Het Midsummer Ensemble kijkt verlangend uit naar de opening van het nieuwe culturele seizoen voor amateurmusici. In een sfeervolle en intieme setting brengen wij een bijzondere bewerking van Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Anders dan een traditioneel requiem is dit geen gebed voor het zielenheil van een overledene, maar troostmuziek voor de nabestaanden.

Brahms schreef dit werk voor koor, orkest en twee solisten en maakte later zelf een bewerking met quatre-mains pianobegeleiding. Speciaal voor het Midsummer Ensemble bewerkte dirigent en artistiek leider Jeroen Spitteler Ein deutsches Requiem voor kamerkoor, klein orkest, piano en één solist. Van de zeven delen van het requiem voeren we er vijf uit – het wordt dus Ein kleines deutsches Requiem.

Ein kleines deutsches Requiem duurt circa 50 minuten. Daardoor kunnen we meer kleine concerten geven en zo veel mogelijk mensen de kans bieden om zich te laven aan Brahms’ muzikale troost.

Concerten

Zaterdagavond 28 augustus, Dominicuskerk, Amsterdam:

  • concert 1: 19.45 uur
  • concert 2: 21.15 uur

Zondagmiddag 29 augustus, Dominicuskerk, Amsterdam

  • concert 1: 15.00 uur
  • concert 2: 16.30 uur

Het Midsummer Ensemble is het zonnigste gezelschap van Amsterdam en staat sinds het begin onder de enthousiasmerende leiding van Jeroen Spitteler. Ieder jaar studeren koor en orkest in korte tijd een pittig, aanlokkelijk programma in. Klassiekers als Mozarts Requiem, Bachs ‘Missa’ uit de Hohe Messe (BWV 232), Rossini’s Petite messe solennelle en Mendelssohns Die erste Walpurgisnacht zijn de revue gepasseerd, maar het gezelschap zet ook graag zijn tanden in modernere werken als het Cantus in memoriam Benjamin Britten van Pärt en het ontroerende Stabat Mater van Poulenc.

Voor bestellen van kaarten en informatie voor bezoekers: Download het coronaprotocol voor bezoekers.

( of klik direct: www.midsummerensemble.nl of neem voor vragen via mail contact op met: midsummerbestuur@gmail.com )