foto-links

raamdom-gr

Midsummer Ensemble brengt Brahms en Poulenc

Datum/Tijd
vr 30-08-2019 / 20:00 - 22:00


Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus

eflyer-1

 

Midsummer Ensemble o.l.v. Jeroen Spitteler

Soliste: Ingrid Nugteren (sopraan)

 

aanvang concert: 20.15 Deuren open: 19.15 uur

Kaarten aan de deur: € 20/ € 18 (Rang I), € 18/ € 16 (Rang II)

Voorverkoop (goedkoper!) en meer informatie: www.midsummerensemble.nl

Programma:
Johannes Brahms: Schicksalslied
Johannes Brahms:  Tragische ouverture
Francis Poulenc:  Salve Regina
Francis Poulenc: Sept répons des ténèbres

Het Midsummer Ensemble trakteert u deze zomer op een verrassende combinatie van composities. Met trots presenteren wij de zelden uitgevoerde Sept répons des ténèbres van Francis Poulenc. Deze samengebalde passie in zeven korte scènes laten we voorafgaan door het geliefde Salve Regina van dezelfde componist – een stuk voor koor a capella dat zowel sereen als expressief is.

De Tragische Ouverture van Johannes Brahms is een compositie die pas de laatste jaren de aandacht krijgt die ze verdient. Anders dan de naam ouverture doet vermoeden, is dit een zelfstandig werk met het karakter van een geconcentreerde symfonie. In onze uitvoering klinkt het als een inleiding op het Schicksalslied van Johannes Brahms, dat samen met Ein deutsches Requiem als zijn beste werken voor koor en orkest wordt beschouwd.

Met deze combinatie van werken uit de Franse en Duitse traditie beloven wij u een afwisselend programma met mooie contrasten.

Midsummer Ensemble   is het zonnigste gezelschap van Amsterdam en sinds het begin onder de enthousiasmerende leiding van Jeroen Spitteler. Ieder jaar studeren koor en orkest in korte tijd een pittig, aanlokkelijk programma in. Klassiekers als Mozarts Requiem, Bachs Missa uit de Hohe Messe (BWV 232), Brahms’ Ein deutsches Requiem en Mendelssohns Die erste Walpurgisnacht zijn de revue gepasseerd, maar het gezelschap zet ook graag zijn tanden in modernere werken als het Cantus in memoriam Benjamin Britten van Pärt en het ontroerende Stabat Mater van Poulenc.